De ce sa va luati anvelope de iarna de la Dunlop. 3 game performante pentru soferii de turisme

Dunlop este un producator de anvelope auto de renume mondial, iar in acest articol va vom prezenta 3 linii diferite de cauciucuri de iarna recent lansate pe piata, care aduc soferilor de turisme performante de top in sezonul rece. Fie ca veti opta pentru pneuri Dunlop Winter Sport 5, Sport Winter Response 2 sau SP WinterSport 4D, veti beneficia de deplasari line si sigure in mediul urban sau pe distante lungi.

 1. Anvelope Dunlop Winter Sport 5  

Clima din tara noastra, de tip temperat-continental, se caracterizeaza adesea prin ierni cu precipitatii abundente cre iau forma ninsorilor, lapovitei si prin temperaturi care pot atinge chiar praguri extreme. Noua linie de anvelope Dunlop Winter Sport 5 a fost special creata pentru a intampina astfel de provocari si capricii ale vremii, oferind urmatoarele beneficii la rularea cu un vehicul astfel dotat:

 • Un plus de aderenta laterala pe carosabile alunecoase – clasa B

Suprafata benzii de rularea a fost imbogatita cu caneluri central oblice cu design inovator, capabile sa isi mareasca lungimea si care prezinta proprietatea de angrenare, furnizand o aderenta laterala optima pe portiunile de drum alunecoase.

 • Tractiune sporita pe drumurile acoperite de zapada

Blocurile in densitate mai mare comparativ cu modelele predecesoare, creeaza margini suplimentare asigurand un contact mai bun cu carosabilul, ceea ce faciliteaza sporirea nivelului de tractiune. Implicit, performantele cresc considerabil la rularea pe zapada.

 • Rezistenta marita in fata acvaplanarii

Prezenta canelurilor adanci asigura dispersia eficienta si rapida a unei cantitati mai mari de apa si noroi, ceea ce avantajeaza un control precis si o stabilitate crescuta pe drumurile ude.

 • Un consum de combustibil mai redus

Optimizarea pneurilor la nivel de design rezulta intr-o greutate care va fi distribuita pe toata anvelopa, facilitand o rezistenta mai mica la rulare si eficienta (economie de carburanti).

Modelul este disponibil pe varii dimensiuni, atat pentru masini de putere mare, cat si de cilindree medie.

 1. Dunlop SP Winter Response 2

In urma testelor ADAC, precum si a numeroaselor cercetari independente conduse de alte organizatii, aceasta gama de anvelope de iarna si-a castigat aprecierea specialistilor, dar si a conducatorilor auto.

 • Exceleaza din punct de vedere al aderentei la virarea pe carosabilele pline de zapada
 • Asigura manevre sigure  de franare in conditii de temperaturi joase
 • Fiabilitatea foarte buna
 • Rezistenta scazuta la rulare

Daca pentru dumneavoastra ca sofer, conteaza nivelul de zgomot emis in timpul rularii, trebuie sa stiti ca si la acest capitol, gama SPORT Winter Response 2 bifeaza o bila alba, asigurand un nivel de 66-68 dB.

 1. Dunlop SP WinterSport 4D

Principalele avantaje consta intr-o fiabilitatea mai buna in lunile reci de iarna, oferind aderenta sporita pe carosabile ude, dar si un nivel de tractiune mai ridicat pe zapada si gheata, constituind un bun exemplu de economie de carburanti.
dunlop

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.