DESPRE PRORITATILE ANUNTATE DE L. ORBAN!….

De la Digi 24 HD aflu,intre altele,ca gazetarul si comentatorul Cristian Tudor Popescu a critcat recent atât decizia USR de a nu intra la guvernare, pe care o consideră „inadmisibilă”, cât și prioritățile anunțate de premierul desemnat Ludovic Orban, despre care spune că sunt „vorbe de înălțat zmeul”.Declarațiile dumisale vin după ce in prealabil,președintele Klaus Iohannis a anunțat că-l desemnează pentru funcția de premier pe președintele PNL, Ludovic Orban.„Putea la fel de bine să-l desemneze dl Klaus Iohannis acum, să pronunțe numele lui Viktor Orban sau Victor Rebengiuc, tot aia era. Nu-mi vine în cap decât Shakespeare:vorbe, vorbe, vorbe. Asta am auzit acum. Practic nu se poate face nicio știre din asta. L-a anunțat pe Orban,însă nu înseamnă practic nimic, pentru că guvernul nu este cunoscut, iar sprijinirea lui în Parlament este extrem, extrem de problematică în clipa de față. Așa că este o non-știre ce am auzit acum”, a spus Cristian Tudor Popescu.
In plus, C.T. P. a comentat și declarația președintelui privind alegeri anticipate:„Klaus Iohannis a venit cu acest discurs – cât de bună este soluția alegerilor anticipate, după ce a insistat USR-PLUS cu alegerile anticipate și insistă în continuare. Și atunci Iohannis nu a vrut să piardă puncte pe această variantă, adică să și-o asume, să și-o atribuie complet USR și să câștige puncte electorale cu ideea asta pe care mulți oameni o agreează și ar fi bine să se întâmple, dacă s-ar putea repede și fără complicații. Însă Klaus Iohannis nu avea ideea asta a alegerilor anticipate, a început s-o pluseze acum pentru a nu lăsa singur pe segmentul acesta de capital electoral USR-PLUS.Nu văd avantajul alegerilor anticipate, dimpotrivă, dacă acum pică guvernul Orban, mai vine o dată Orban, înțeleg, pică și aceea sau nu pică? Greu de crezut că o să pice, pentru că nu sunt partide care să aibă interesul alegerilor anticipate, în afară de USR-PLUS”

Acelasi cunoscut comentator a criticat apoi si poziția USR-PLUS, care nu a dorit să intre la guvernare.
„Nu sunt de acord cu poziția USR-PLUS, este dezamăgitoare. Faptul că nu vor în continuare să intre la guvernare e nefiresc. E un partid tânăr, un partid care s-a ridicat pe voturile cetățenilor care au avut încredere în ei, iar acum se situează USR-PLUS sub încrederea pe care le-o acordă cetățenii. E pur și simplu o pălărie prea mare pentru ei această încredere. E inadmisibil să nu participe la guvernare împreună cu un partid – era să zic de dreapta, PNL. Da, într-adevăr, e o problemă. USR ce e? De dreapta, de stânga, de sus,de jos? Asta este problema, continuă să oscileze, nu se definește și are astfel de poziții care, după părerea mea, nu fac bine deloc, cum este fuga asta de guvernare”.
Referindu-se la prioritățile anunțate de Ludovic Orban, pe care le numește „vorbe goale de înălțat zmeul”, în condițiile în care nu știe pe ce sprijin se bazează în Parlament,dl.Popescu a mai afirmat si s-a intrebat:,,Ludovic Orban trebuia să spună: vom începe prin a identifica găurile în care putem să ne rupem gâtul, lăsate de PSD în buget, în diverse agenții, care sunt înțesate de oameni PSD. Cum poți să aplici măsurile astea frumoase de care vorbește dl. Orban când întreg aparatul de stat este înțesat de diverse pile,relații, nepoate, amante, oameni din partid ?”

Iata acum si spusele dl.L.Orban:„Mi s-a părut că ne-am înțeles că România are nevoie de un Guvern care să asigure stabilitate, să elaboreze legea bugetului de stat pe anul 2020 și să rezolve marile probleme cu care se confruntă astăzi România. A fost o discuție pozitivă, în care am depășit puncte de diferență. Am încredere că până la final ne vom înțelege și că vom avea susținerea celor de la Pro-România. (….) A rămas să avem runda a doua. După cum au mers discuțiile, eu sunt optimist. În mod evident, fiind vorba de un sprijin parlamentar noi nu refuzăm posibilitatea ca orice formațiune să participe cu ideile, propunerile și chiar cu expertiza de care dispun, dar nu a fost nici-o discuție referitoare la vreun portofoliu ministerial. Nici ei nu au cerut, nici noi nu am oferit”.El a mai adăugat că s-a înțeles cu Pro România în privința reducerii subvenției pentru partide și că PNL e deschis pentru alegeri anticipate, însă doar în urma unui acord.

Dumneavostra ce parere aveti acum?O puteti comunica printr-un eventual comentariu?Il asteptam….

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.