DIN NOU DESPRE… TINUTA VESTIMENTARA!…

.

Mijloc de Iulie, suntem în plina vara, este cald (cu toate precipitatiile abundente) deci,  acum este momentul sa ne exprimam stilul unic cu ajutorul hainelor lejere, care sa ne ajute sa facem fata temperaturilor ridicate. Cum trebuie sa ne imbracam? Parerea mea- i ca fiecare dintre noi se imbraca asa dupa cum crede. Cum ii vine mai bine, mai comod . Dar, in limitele decentei. La birou, la scoala, in diverse intalniri, la festivitati, ceremonii etc. , nu merge sa te duci in bermude si nici in papuci, daramite- n slapi! Nu vreau sa credeti ca i- as antipatiza pe astia in sandale, papuci sau pantaloni scurti (mai sus de genunchi), doar ca eu n- as purta asaceva! Pantalonii scurti trebuie sa respecte câteva criterii esentiale: sa fie evazati, din materiale fine, care lasa pielea sa respire. Iar papucii si slapii sunt buni într- un singur caz: când mergi la plaja. Pentru asta au fost inventati, ca sa intri si sa iesi cu ei de pe nisip si, eventual, sa nu fie o mare tragedie daca te uzi la picioare. De la un timp, odata cu moda…,, cum te taie capul”,vara, românul merge în papuci oriunde: pâna la coltul blocului sa- si ia o bere; la cinematograf; la spectacole,  în mall sa caute o borseta noua; la drum, conducând 300 km încaltat cu niste plastice care îi aluneca din picioare si de pepedale;  la Vodafone , Orengi sau Telecoom sa plateasca o factura , ori in alte numeroase destinatii. La alte natii n- am prea vazut obiceiul acesta al mersului clamp- clamp, în lehamite asa, pentru ca (sa recunoastem) nimeni încaltat cu papuci nu mai poate ridica frumos piciorul atunci când paseste, ci trebuie sa- l târseasca pe pamânt de parca ar fi (la ) în baie, nu în mijlocul orasului! Sunt totusi niste reguli simple: când iesi în public, te îmbraci cât de cât decent si asta înseamna ca te si încalti si te imbraci pe masura. Îti pui pantaloni, iei untricou sau o camasa, iar în picioare porti pantofi sau adidasi, nu papuci de baie. E simplu de gândit: ,, daca o sa ma vada si alti oameni?!”.

În acelasi rationament, nu iesi îmbracat cu maieu (sau mai rau, la bustul gol) decât daca te duci în spatele blocului sa demontezi roata de la masina pentru ca s- a gripat etrierul, caz în care poti merge oricum, în… s..a goala sau la frac si papion, ca tot nu mai conteaza! Afara- ti transpira piciorul? Ai vrea ceva mai comod decât pantofi sau adidasi? Foarte bine! Pentru asta s- au inventat sandalele. Sunt acum de toate formele si felurile si modelele, mai ceva ca la femei! Mie mi se pare cam nebarbatesc sa porti sandale, dar între a parea…taran cu papuci sau fatalau cu sandale , e mai sanatoasa a doua varianta. Aia cu ,, e cald, iar cu papucii ma încalt imediat” , nu prea maitine. Daca unii oameni pot fara papuci, de ce nu poti si tu, nu? Papucii de plaja sau slapii sunt special creati pentru plaja. Asta înseamna ca îi poti purta numai pentru acest scop. Nu exista nivel maxim de confort care sa justifice faptul ca vei purta aceasta încaltaminte pe strada în timpul verii.

Daca totusi vrei sa porti slapi, acestia se asorteaza la tricouri strânse pe corp, limbaj colorat si …coji de seminte scuipate pe jos! Daca consideri si crezi ca totusi slapii nu sunt pentru tine , poti opta pentru espadrile din pânza. Sunt comode si practice. Pentru iesirile cuprietenii si plimbarile prin parc este recomandat sa alegi o pereche de pantaloni scurti lejeri. Completeaza- ti lookul cu un maiou sau o bluza larga, la care se poate asorta o pereche de sandale cu platforma sau o pereche de tenisi. Desi papucii sunt indicati , cum am mai spus, doar la plaja si în casa, multi dintre noi fac greseala de a – i purta chiar si în oras, cu pantaloni scurti si cu o sapcuta intoarsa(postata) pe dos! C- asa- i moda! Dar ca sa trec peste descrierile inutile (sau dupa eventualele etichetari ale unora cu pareri opuse) intru direct in subiect. In acest sens va destainui ca nici odata nu am purtat pantaloni scurti vara pe strada (doar in copilarie , la plaja,la sport, pe munte, prin casa, si… cam atat). Mi se pare chiar penibilia tendinta unor barbati ce poarta pantaloni scurti pe strada ! Oi fi oare un demodat, inchistat si depasit de vremuri, implicit de moda(?), dar, retineti, asta- i parerea si convingerea mea! Dar mai sunt si unii (multi sau putini cat or fi..) , care cred ca purtarea pantalonilor scurti pe strada le confera o tinuta naspa! Ce sa mai zic de cei care umbla cu blugii gauriti si taiati. Sau, mai curios, cu pantalonii aia stransi pe ei (skinny,se pare ) !? In viziunea lor , sunt trendy! Sunt…cul! Trebuie insa sa fii constient de un singur lucru: aceasta tinuta, nu este pentru oricine. Ca si- n fiecare articol, cititorul îsi poate extrage doar informatiile care i se potrivesc. Un barbat (si nu numai)se îmbraca pentru mai multe ocazii în aceasta viata. Depinde insa cum? Singurul in masura sa stie esti ,TU. Moda- i schimbatoare si nu impune nimanui cum si in ce fel sa se imbace, sau cum sa se poarte.
Bunaoara, de la un timp, impotriva celor enuntate mai sus, purtarea pantalonilor scurti la… sacou, este una dintre acele tinute care începe sa prinda din ce în ce mai mult teren! Internetul e plin de sfaturi si reclame. Din pacate este o tinuta cam aiurea, zic eu , des blamata datorita riscului pe care si- l asuma purtatorul.Dar…

Concluzionand, fiecare face ce crede si… crede ce face!.

(sursa foto: internet)

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,

 

 

 

 

 

 

Daca totusi vrei sa porti slapi, acestia se asorteaza la tricouri strânse pe corp, limbaj colorat si …coji de seminte scuipate pe jos! Daca consideri si crezi ca totusi slapii nu sunt pentru tine , poti opta pentru espadrile din pânza. Sunt comode si practice. Pentru iesirile cuprietenii si plimbarile prin parc este recomandat sa alegi o pereche de pantaloni scurti lejeri. Completeaza- ti lookul cu un maiou sau o bluza larga, la care se poate asorta o pereche de sandale cu platforma sau o pereche de tenisi. Desi papucii sunt indicati , cum am mai spus, doar la plaja si în casa, multi dintre noi fac greseala de a – i purta chiar si în oras, cu pantaloni scurti si cu o sapcuta intoarsa(postata) pe dos! C- asa- i moda! Dar ca sa trec peste descrierile inutile (sau dupa eventualele etichetari ale unora cu pareri opuse)intru direct in subiect. In acest sens va destainui ca nici odata nu purtat pantaloni scurti vara pe strada (doar in copilarie , la plaja, pe munte, prin casa, si… cam atat). Mi se pare chiar penibilia tendinta unor barbati ce poarta pantaloni scurti pe strada ! Oi fi oare un demodat, inchistat si depasit de vremuri, implicit de moda, dar, retineti, asta- i parerea si convingerea mea! Dar mai sunt si unii (multi sau putini) , care cred ca purtarea pantalonilor scurti pe strada le confera o tinuta naspa! Ce sa mai zic de cei care umbla cu blugii gauriti si taiati. Sau, mai curios, cu pantalonii aia stransi pe ei (skinny ) !? In viziunea lor sunt trendy! Sunt…cul! Trebuie insa sa fii constient de un singur lucru:aceasta tinuta, nu este pentru oricine. Ca si- n fiecare articol, cititorul îsi poate extrage doar informatiile care i se potrivesc. Un barbat (si nu numai)se îmbraca pentru mai multe ocazii în aceasta viata. Depinde cum?Singurul in masura sa stie esti ,TU. Moda- i schimbatoare si nu impune nimanui cum si in ce fel sa se imbace, sau cum sa se poarte.
Bunaoara, de la un timp, imoptriva celor enuntate mai sus, purtarea pantalonilor scurti la… sacou, este una dintre acele tinute care începe sa prinda din ce în ce mai mult teren! Internetul e plin de sfaturi si reclame. Din pacate este o tinuta cam aiurea, zic eu , des blamata datorita riscului pe care si- l asuma purtatorul.

Concluzionand, fiecare face ce crede si… crede ce face!…

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.