În România se promovează curvia și incultura

Păi unde ați mai văzut boieri dvs. să se îmbulzească lumea la lansare de carte despre un interlop? În America dacă își face vreun OG lansare de carte o să fie un “drive by shooting” în primele 5 minute. Nu că aș fi de acord cu așa ceva.

Unde s-a mai văzut ca “bebelușele” (aici nu s-a activat nimeni că e ceva kiddie porn?) și “asistentele” dezbrăcate să fie în prim plan, în timp ce adevărați oameni de cultură să moară în mizerie? Am văzut foști profesori universitari care cerșeau la metrou.

La noi nu se mai promovează nimic frumos. Doar curvie, hoție și mârlănie. Veți spune că este un trend. Că acum muzica e nimic fără să vezi buci și țâțe, că dacă oricum suntem conduși de pușcăriabili, ce rost are ca restul “plevei” să fie de nota 10?

E ceva de făcut? Este TOTUL de făcut, dar e al dracu’ de greu să pui mâna să faci ceva folositor. Mai ales când în jurul tău toți vor încerca să te tragă în jos, în mijlocul lor mocirlos. Și ce-am observat de multe ori, e că cei din jurul tău, care ar trebui să te susțină, sunt cei care-ți năruie visele. Că e greu, că nu te pricepi tu la asta, că nu ești de meserie, cum să te apuci de așa ceva etc.

Nu știu dacă e în sângele nostru să facem voit totul cu fundul, sau așa ne-am învățat? Când la TV vedem numai nenorociri, păduri tăiate, idioți în parlament, hoți care ne conduc, fotbal cu drogați și curve care azi sunt cu unul și mâine cu alții, care-s aduse la rang de “vedete“, noi ce să mai zicem?

Am sărit din una-n alta cu acest articol, fără a avea vreo cale bine definită. Și “e vina sistemului și a mediului înconjurător“. Parcă am mai auzit-o pe asta undeva. În mai multe locuri, dacă stau mai bine să mă gândesc.

Însă, ca să facem o schimbare în bine, va trebui să pornim singuri acea schimbare. Nu să așteptăm să ne schimbăm cu toții, dintr-o dată, “de luni“.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.