DOAR DINAMO BUCURESTI

In aceasta seara, pe Arena Nationala, se va  disputa derby-ul (sau “il clasico”, cum ii tot  spun unii ziaristi), de fapt o noua editie a unei traditionale intreceri sportive dintre echipele de fotbal F C S B  si DINAMO –  Bucuresti. Un  meci, ca de fiecare data, mult asteptat de toti iubitorii fotbalului. Acesta imi reaminteste insa de o alta editie a derby-ului cand, la una din peluzele arenei, fanii dinamovisti realizasera o coregrafie placuta la vedere, dar pentru unii (inclusiv, subsenatul) cam neinteleasa logic! “Doar Dinamo Bucuresti”, dar?! Dar ce e?!

E cumva o gluma sau, totusi,  ce vrea sa spuna? Ca doar Dinamo joaca fotbal!? Sau, mai stii?, ca Dinamo-i “doar cea mai buna”, eventual si… campioana?! Nici una din aceste presupuneri nu-i valabila, pentru faptul ca, practic, NU E! Si atunci?! Mi-am pus de fiecare data aceasta intrebare, chiar daca se spune ca, coregrafia si sintagma amintita au fost amplu mediatizate pana si de presa internationala! O fi fost, nu zic nu, dar tot nu pricep! Mediatizata poate pentru reusita ingenioasa, placuta ochiului, a coregrafiei, sau  ca-i considerata ca o poanta sau o timorare a adversarului?!

Iata intrebarea care mi-o pun de fiecare data, atunci cand se joaca… “il clasico”! Dar, recunosc, nici pana acum nu i-am gasit raspunsul! De fapt e si greu de gasit un raspuns corect, logic si firesc, pentru  cele trei cuvinte care inafara faptului c-au fost scrise, ele nu spun nimc! Se stie doar ca orice afirmatie trebuie sa aiba un mesaj explicit, pe care citindu-l sa poti afla ce-i: gluma, lauda, infatuare sau altceva, nu? Dar asa, in lipsa oricarei punctuatii, zau, nu intelegi cam ce vrea sa transmita!? Tocmai de aceea, pentru a lamuri misterul, apelez pe aceasta cale la amabilitatea celor stiutori si dispusi sa ma lamureasca, oferindu-mi-se explicatiile de rigoare. Multumind anticipat doresc totusi sa mai spun ca, cele scrise mai sus nu-s nici pe departe tendentioase sau partizane, daramite pornite din partea unui… dusman dinamovist sau fan FCSB-ist. Fara falsa modestie, dar nici… greu de cap!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.