Mi s-a făcut dor de munte…

Pe zi ce trece urăsc orașul ăsta. Mă sufocă, efectiv mă sufocă. Nu am aer curat, zi de zi aceeași chestie, o monotonie care mă aduce la disperare. Pe zi ce trece sunt din ce în ce mai irascibil, mai obosit, mai somnoros, mai fără chef.
Nu m-am mai bărbierit de o săptămână. Pur și simplu nu am chef. Și ziceam că-n weekend voi ieși în parc. Să alerg, să mă plimb, să fac ceva. Ei ași… Ți-ai găsit! Am avut timp de parc? Trezit la ora 12, că deh, noaptrea stau treaz, modul bufniță enabled… Până pe la 5 făcut chestii prin casă: spălat rufele, pus pe sârmă, spălat baie și bucătărie etc.
Apoi, obosit m-am pus la calculator. Am zis că stau o jumătate de oră, apoi voi ieși la plimbare. S-a făcut 9 seara când mi-am dat seama că toată ziua s-a dus pe… apa sâmbetei.

Duminică la fel. Azi ce-am ieșit afară, m-am dus la cursul de legislație. Evident că prima oră am chiulit-o, deoarece am uitat de curs.

Însă gândul de munte nu s-a diminuat. Văd că a început să fie mai frumos pe afară, deci ziua (zilele) în care voi da o raită pe la munte se apropie. Și pentru că am de gând să stau un weekend, de vineri până duminică, treaba e că vom dormi la cabană. Sâmbătă spre duminică vom avea noi cabană pe munte, însă vineri spre sâmbătă nu. Vom avea o baracă unde să stăm, însă paturi am înțeles că-s 4 paturi d-astea de cămin. Sau pușcărie, supraetajate. N-am dormit niciodată în așa ceva. Și înțelegând că-s extrem de nasoale, deci nici urmă de confort, trebuie să-mi iau sac de dormit.
outside
Și știam unde pot găsi artiole de camping ieftine și bune. Îmi spusese un prieten că-și luase un sac de dormit care avea și saltea gonflabilă incorporată. Vreo 5-6 cm se înălța salteaua aia, iar deasupra, sac de dormit. Și putea să-l pună peste tot, chiar și pe pietre (numai să nu fi fost ascuțite, evident), căci se odihnea fără probleme. Eu nu am mai găsit așa modele, însă am găsit saci de dormit cum îl aveam pe-al meu. În formă de sarcofag. Nu-mi plac acelea în formă de cearșaf neam. Așa în ăsta știu că am loc eu și atât, nu că mai bag și 2 gagici lângă mine. M-am scalpa nevasta!

Mi-am pus de-o parte un sac de dormit Pinguin Mistral bleu. Rezistă la -19 grade în condiții optime, are confecționat cu 2 straturi și are o greutate de doar 1,7 kilograme. Păi al meu vechi (i l-am dat vară-mii și dus a fost…) avea cel puțin 3 ilograme. Ziceai că-i plapumă. Bine, ținea el de cald noaptea, însă asta face orice sac de dormit cumsecade!

Restul echipamentelor de drumeție/ supraviețuire le am, deci mă pot declara aproape gata de drum. Mai îmi trebuiesc 2-3 chestii mărunte – o cană de metal, vreo 30 metri de cordelină (să fie) și o lanternă de pus pe cap. Sincer, nu-mi plac lanternele astea deloc, însă le-am văzut a fi foarte folositoare noaptea, când aveam nevoie de ambele mâini libere.

Însă acestea le voi cumpăra în maxim o săptămână. Cel mai important de pe listă, în ordinea priorităților, este sacul de dormit!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.