MOSTRA DE INCOMPETENTA SI DILETANTISM!…

 

Cu ceva zile- n urma, ministrul sporturilor si tineretului, Ioana Bran, a prezentat (si) in fata ziaristilor un asa zis ,, Raport de activitate”cu care prilej domnia sa a avut si un dialog deschis cu cei prezenti. Ce spunea raportul (plin de laude si ,, realizari”, de genul celor specifice anilor comunismului (cand, sa recunoastem, sportul romanesc si reprezentantii sai, se situau constant (prin performatele obtinute) printre frunasii miscarii sportive din Europa si nu numai)? Nu- i prea greu de raspuns: in afara laudelor si a numeroaselor greseli de citire si exprimare, mai nimic interesant sau datator de sperante. In fond, cum lesne se stie, nici n- avea ce sa mai spuna de moment ce , de zeci de ani , rezultatele notabile din acest insemnat domeniu, cu unele mici exceptii, lipsesc cu desavarsire , atat in ce priveste sportul de performanta cat si cel de masa, dar si- n privinta supra – structurii, a bazei materiale. Si totusi, pe langa salba de greseli in exprimare, ministul I. Bran, vizibil in afara fenomenului , dar si al modului de purtare a unui dialog din care totusi sa se mai inteleaga ceva concret, era plina de… autoritate si optimism, de interpretari si informatii gresite. Pe langa afirmatiile eronate privind alimentatia sportivilor, intrebata fiind ,, pe cand o sala polivalenta moderna si incapatoare in Capitala?”, senina si dezinteresata, a raspuns ferm: ,, deocamdata nu se pune problema”!! Ei, la un asemenea raspuns venit tocmai de la un om din fruntea sportului, ce poti sa mai zici!? Iata insa ce- au spus, pe net, numerosii cetateni care au urmarit , din presa sau tv, Raportul ministrului. Dintre toate acestea, am ales (intamplator) doar trei:

,, Nu pot sa cred cat de incompetenta poate fi aceasta persoana, habar nu are ce inseamna sportul. Oare dansa mananca de 25 de lei pe zi?! Fara sa faca efort. Intreb informativ. Plus ca nu poate vorbi coerent!…Un sportiv este indrumat de un medic,, nutritionist”, mai doamna draga doamna, stii cat costa vitaminele de care are nevoie un sportiv? Incredibil, oricum nu ne aude nimeni, putem scrie comentarii cat vrem, caci doamna isi vede de ale ei.Timpul trece banii vin, nu?!?” (Adriana Adri)

– ,, Tu ce ti- ai cumpara Doamna draga de acesti 25 de lei ?? De 25 de lei poti cumpara tot ceea ce este necesar corpului in ciuda efortului depus in fiecare zi … într- un cantonament de 11 luni din 12 ? Ce cunostinte aveai in privinta acestui sport si a efortului depus acolo … stii macar sa distingeti canoea de kaiac si canotaj ??? Sunteti o Rusine , o Rusine si o jignire asupra sportivilor ce urca pe cele mai înalte trepte ale podiumului … o sfidare a muncii lor si o descurajare asupra dorintelor ce le au asupra acestui sport !!!!!! ???????? de 25 de lei sa aveti parte toata viata !!!!? “(Alexandra Dragomirescu)

-,, Penibila pana la cer! Sa lase locul unui om capabil in scaunul de Ministru al MTS!”( Demisia)…

Si- n timp ce dna(sau d- soara) ministru incerca cu Raportul dar si cu multe vorbe aiurea , sa- si demonstreze ,, priceperea” cat si ,, talentele” (ambele, fara ghilimele, lipsindu- i!), salariatii ministerului demonstrau de mai mult timp, cerandu- si drepturile lor dar si ale sportului in general!…..Iata , stimati cititori, de ce sportul romanesc se afla (de multa vreme) pe la periferia Europei!…

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.