E important scaunul de birou?

Stăm la calculator multe ore pe zi. Viața unora se petrece în fața monitorului/ monitoarelor. Apropos, v-am arătat noul meu birou?
birou

De ceva vreme am probleme cu coloana. Probleme care au revenit exact când credeam că m-au lăsat și s-au mutat la alt nefericit al sorții. ei bine, nu. Mă doare în continuare spatele. Nu mă pot îmbrăca singur. Nu-mi pot ridica piciorul prea mult.
Și mi-am dat și eu seama, în sfârșit, după ce alții mi-au spus treaba asta de câteva ori. Scaunul de birou joacă un rol important în această problemă.

Mie îmi place ca scaunul să fie înalt. Le detest pe cele scunde, sau fără spătar.
Acasă am un scaun cu spătar, înalt (reglabil), iar partea și mai frumoasă este că are și brațe. Partea nasoală însă abia acum urmează. I s-au rupt două roți. Așadar, e chin să stau la birou. Ori trebuie să am șezutul către în față, alunecând de pe scaun, ori către în spate.

În al doilea caz, ar trebui ca tastatura s-o am pe undeva în aer, la vreo 30 de cm de birou, iar monitorul pe perete, la mică distanță de tavan. Atunci aș avea poziția ideală, stai întins pe spate, ai monitorul în fața ochilor, iar mânile sunt la un unghi de 90 de grade față de corp, susținute de brațele scaunului.

Însă cum “viața bate filmul“, până să avem așa ceva, vom mai avea de așteptat. De aceea stăm gârboviți la calculator. Unii fac altceva. Se rezeamă de spătar cu spatele, iar fundul îl trag mai în față, pe șezutul scaunului.
NU MAI FACEȚI ASTA! Este cea mai proastă poziție în care puteți sta la calculator. Cu timpul, veți deveni cocoșat și cu dureri de spate, așa ca mine.

posture

Așadar, am spus că e timpul pentru un nou scaun de birou. Unul bun, cu brațele puțin mai înalte, cu o formă croită după spinare, nu ceva drept care nu-ți face bine.
Și-am găsit un scaun de birou care mi s-ar potrivi de minune. Are înălțimea reglabilă, are brațele rabatabile, plus tetieră, ceea ce rar găsești la un scaun de birou. Și la prețul actual, e o afacere mai mult decât avantajoasă, e o afacere unică!

Și tot uitându-mă la ei pe site, mi-am dat seama că trebuie să iau un scaun de bucatarie, deoarece unul din cele pe care le am s-a paradit de tot. Păi dacă mă tot îngraș, cât să reziste bietul scaun? Îi ajunge 40 de ani!
Și tot cu ocazia asta, am căutat și niște mobilier dormitor pentru Răzvan, care s-a mutat la casă nouă. Și i-am găsit o masă extensibilă, superbă. Să aud că n-are loc să mă cheme la Revelion acum. Ditamai masa, au loc 10 grăsuni ca noi. Plus vreo 5 copii, plus vreo câteve gagici (sst, să nu vadă nevestele, că ne-am pupat de bot de cadouri!)

După două ore, timp în care n-a mai zis nimic, l-am întrebat pe Facebook:
– Ce faci mă? Taci, n-ai mai zis nimic. Ești ocupat cu munca?
– Te înjur!
– Păi ce-ți făcui mă, de ce să mă înjuri?
– Păi tu ai văzut mă ce ofertă au ăștia? Că stau cu ochii beliți și bălesc la oferta lor?
– Despre ce vorbești mă acolo?
– Despre Mobila Gheancea mă! Nu mi-ai zis de mobilier?
– Tu de atunci ai stat numai pe site-ul lor mă? Ai căpiat!
– E mișto! Uite că am o groază de treabă!

L-am lăsat în pace. Abia după două zile am vorbit cu el, când m-a sunat să-mi mulțumească. Și-a luat mobilier dormitor, perfect pentru buzunarul lui. Asta pe lângă niște mobilă de grădină, pe care o voi vedea mâine. Bine, abia aștept să vină vara, să încingem un grătar… Nu știu însă cum să-i bag omului în cap că ARE NEVOIE DE PISCINĂ!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.