EFECTUL MIRACULOS AL FRUNZELOR DE PRUN!…

 

Multi dintre noi stiu ca prunul este doar un copac fructifer,producator de…,,materie prima” pentru indragita tuica si nu numai.Dar,cred,ca putini sunt cei care au mai aflat si cate ceva despre efectul benefic al frunzelor sale.Pentru completarea cunostintelor, reputatul profesor Ovidiu Bojor,ne spune intr-un articol postat pe net, ca frunzele acestui pom au efecte laxative si diuretice remarcabile, la fel cum au si… prunele! De asemenea, frunzele au si puternice proprietati purgative, febrifuge, si vermifuge. Poti sa utilizezi cu mult succes frunze de prun in cazuri de probleme digestive si viermi intestinali.Cum?Iata: se prepara un decoct dintr-o lingura de frunze, fierte 10-15 minute intr-o cana de apa. Ceaiul astfel obtinut se consuma timp 3-5 zile consecutiv.

Dar din aceeasi sursa am mai aflat ca frunzele prunului pot fi folosite si la prepararea unei rete foarte eficienta impotriva constipatiei. Decoctul din aceste frunze este un remediu foarte bun care poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul viermilor intestinali.Frunzele de prun contin isatin – un laxativ natural foarte eficient. O reteta laxativa cu rezultate bune se poate obtine din 30 de frunze puse la fiert timp de un sfert de ceas intr-un litru de apa. Se obtine o infuzie care trebuie bauta in fiecare zi, timp de cinci zile, cate o ceasca dupa fiecare masa.Prufesorul Oviciu Bojor recomanda si un remediu din frunze de prun proaspete pentru cei care sufere de tromboflebita și ateroscleroza. Astfel se culege o mana de frunze de prun praspete(8-10 frunze) si se lasa la infuzat într-o cană cu lapte de capră clocotit. Se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară. Se îndulcește cu puțină miere de albine.Pentru dizolvarea cheagurilor de pe pereții arterelor, se recomanda consumul a câte 2 căni pe zi, una dimineața și una seara. Cura durează 10 zile.
Aceleasi efecte laxative, dar si vermifuge pot fi obtinute daca lasam la inmuiat peste nopate cateva 10-15 prune uscate – pe care dimineata le fierbem timp de 10 minute. O.B. recomanda ca apa sa se bea in portii egale pe parcursul uni zile fiind un remediu adjuvant foarte eficient impotriva virmilor intestinali precum limbricii si a oxiurii.Deasemenea,frunzele de prun combat febra si anemia.
Impotriva febrei, se pot pune 30 de grame de frunze maruntite la fiert timp de 5 minute intr-un litru de apa obtinandu-se astfel o infuzie care se lasa la racit timp de 10 minute. Se bea cate o cana de doua ori pe zi. Frunzele de prun mai sunt indicate in tratarea anemiei, a asteniei, hemoroizilor, reumatismului si tromboflebitei.In acest scop,se pun 30 g de frunze de prun proaspete la fiert într-un litru de apă. După ce apa începe să clocotească, se lasă 10 minute la foc mic, apoi se strecoară și se adaugă 1 linguriță de miere. Se bea câte 1 ceașcă mică pe zi, seara, înainte de culcare…
Celor interesati de sfaturile renumitului profesor,nu le ramane acum decat sa le aplice in practica,in functie de nevoile si afectiunile fiecaruia.Succes si sanatate!…

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.