Eterna poveste cu “Cine gătește?”

Coșmarul cu “Cine gătește” nu se va termina niciodată. Asta pentru că se întâmplă ca de fiecare dată când nevastă-mea are alte treburi, la crătiță rămân eu și taică-meu. Care e uituc. Și când îi zic că avem de gătit începe să facă scandal, că nu mi-am găsit gospodină.
Că nevastă-mea aia ar trebui să facă toată ziua: să stea la cratiță. Asta e mentalitatea tatălui meu – femeia nu e bună decât de sex și cratiță.

Azi am dat de aceeași poveste. Același scandal etern, că el uită că avem de gătit. Și cum dracului nu i-am spus mai din timp, să știe. De ce-i spun exact acum, când trebuie să mănânce și nu are ce? Rămâne nemâncat, ce porcărie!

M-am săturat de scandalul ăsta ca de mere pădurețe. Mă rog, trecem peste. Ideea de bază rămâne: Anume că noi doi trebuie să facem de mâncare. Asta pe lângă scris fiecare niște articole, participat la niște concursuri, treburi de blogger.

Și azi vom găti ceva ce-mi place la nebunie, țelină. Mâncare de țelină. Nu-i deloc greu de făcut, se face ca orice mâncare, doar că i se pune țelină, tăiată în bucățele subțiri.

Se taie ceapa și se călește, se taie carnea și se prăjește, se amestecă cu ceapa călită, se pun mirodenii (sare, piper și cimbru), se adaugă apă și se lasă la fiert. Se taie și țelina și călește, apoi se pune la fiert împreună cu ceapa și carnea. apoi se mai pune una sau două cutii de roșii la conservă și se lasă să fiarbă.
IAr ceapa știți cum se taie, după cum ne-a zis Jamie Oliver:

Toată treaba în o oră și jumătate ar fi gata. Asta evident, dacă nu începe alt scandal în bucătărie. În ce vas să gătim? Că oala de ciorbă e prea înaltă, iar cratița de mâncare e prea joasă. Așa că punem în oala sub presiune, care e perfectă pentru mâncare. Nici prea joasă, nici prea înaltă să nu aibă loc în frigider, nici prea lată să ocupe un sertar întreg.

IAr altă treabă nasoală la ziua în care gătim, este că, de fiecare dată, se face o murdărie în bucătărie de nedescris. Sar stropi de mâncare pe-o rază de 3 metri, în jururl aragazului. Asta deoarece taică-meu nu știe să gătească cu focul mediu, ci doar la maxim, “ca să se facă mai repede“. După aia, cine se ocupă de șmotru? Sumbsemnatul, evident!

Însă m-am lecuit, mi-am luat niște decoratiuni interioare care se spală imediat, deci am scăpat și de grija asta.
646x404

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.