EUROPA, NU DICTATURA!

Asa au scandat aseara (sambata) miile de bucuresteni care au protestat ore-n sir in Piata Victoriei fata de actuala situatie in care se afla tara, fata de abuzurile si incercarile celor de la putere de a ne indeparta de Europa!

europa

De la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorități: să își salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale și să instaureze în România un regim în care forța legii și democrația sunt strivite de forța instituțiilor politice. Metodele și acțiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele și bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de șansa de a sancționa derapajele acestora“, au scris pe Facebook inițatorii protestului, 10 organizații și comunități civice între care Corupția ucide!…In Piata, tineri si varstnici, oameni pasnici de diferite categorii sociale au strigat la unison “Demisia“, “Hotii“, “Jos Guvernul“, ca semn al revoltei si nemulumirilor ce- i apasa tot mai mult.

In mijlocul manifestantilor s-au aflat, intre altii, filosoful centenar Mihai Sora precum si scriitorul Gabriel Liiceanu. “Lumea s-a săturat de cocktailul ăsta Molotov de hoție plus incompetență și își dorește o Românie care să fie condusă de oameni cinstiți și competenți”, a spus si Tudor Chirilă.

Aceleasi nemultumiri sunt si-n numeroase orase din tara, precum: Craiova, Brasov, Cluj, Galati, Deva, Alba Iulia, Iasi, Oradea, Sibiu si multe altele, acolo unde manifestantii au demonstrat cu vehementa acelasi protest fata de cei ce nesocotesc legile tarii, prin repetate incercari de a le schimba numai si numai in folosul lor! Si romanii din diaspora au fost solidari cu cei din tara. Drept urmare, asemenea manifestari de protest au avut loc ieri si-n Franta, in Marea Britanie, Italia, in Austria, Canada si in alte tari.

Suntem generația care a avut șansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democrația și valorile europene. Suntem generația care le prețuim și nu vom renunța la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu”, au scris pe Facebook si publicat pe net (sursa acestor informatii) aceeasi inițiatori ai protestului, 10 organizații și comunități civice.

Asadar, zic eu, sa incercam sa-i gasim antidotul!

Marc  Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.