HAZ DE…NECAZ!

 

Cum am mai spus si mereu se spune,coronavirusul continua sa ne puna pe ganduri dar sa ne si alerteze.Pretutineni in tare s-au instituit comandamente(comitete)de lupta impotriva ,,dusmanului” si se iau fel de fel de masuri de preventie.Astfel,‫am aflat de pe net ,de,, la Times New Roman”, noi amanunte despre cateva,,Măsuri inteligente luate de doamna primarul Gabi Firea, pentru a stăvili panica indusă de coronavirus…”.Le voi reda intocmai.Intre acestea,ca primă fază de carantinare, controlorii STB vor munci de acasă!?Da,asa se spune! Cei care se știu că n-au avut bilet sunt rugați să se intereseze unde stau controlorii și să meargă singuri să declare și apoi să ia cuvenita amenda….

 

”Nu putem risca sănătatea angajaților noștri. Mijloacele de transport în comun STB sunt mereu pline cu bătrâni, factorul major de risc al acestei boli. Nu pot concepe un București fără controlori, așa că vom păstra această resursă umană prețioasă până când trece criza”,cica a declarat Gabi Firea.Un pericol major la sănătatea controlorilor este faptul că banii româneşti sunt plini de microbi, aşa că încasarea de amenzi le-ar pune sănătatea în pericol.Controlorii spun ca își iau meseria în serios și vor întreba de la geamul locuinței lor pe toți trecătorii dacă au bilete sau abonamente. Primăria va achiziționa în acest scop câteva sute de portavoci, de la o firmă din Voluntari, prin încredințare directă, fiind stare de urgență.
O alta masura:RATB-ul renunţă la controlori!

Hoţii de buzunare vor avea dreptul să te caute şi de bilet .STB, fostă RATB, are planuri mari pentru a deveni rentabilă! Vechiul sistem, pe bază de controlori vizibili, cu veste ţipătoare, a fost declarat ineficient, controlul urmând să se desfăşoare de acum încolo într-o manieră mult mai discretă,moderna,ca-n occident!
,,Am încheiat un parteneriat cu principalele grupări de hoţi de buzunare din Capitală, a căror experienţă în scotocit e incontestabilă. Reprezentanţii acestora vor avea dreptul să îi caute pe călători în buzunare, borsete şi ghiozdane pentru a stabili dacă erau în posesia unui titlu de călătorie valabil”, spune(cum se scrie in site-ul amintit) directorul STB, Nicu,al din clanul Spintecătorilor.”Dacă remarcaţi un astfel de control, vă rugăm păstraţi liniştea şi nu alertaţi pe nimeni: riscaţi o amendă usturătoare pentru tulburarea activităţii personalului STB.”Pentru a evita micile neplăceri, de exemplu -sacoşele tăiate cu lama sau poşetele smulse, cetăţenii sunt sfătuiţi să păstreze portofelul cu cartela STB într-un buzunar exterior, de preferinţă neprevăzut cu fermoar sau capse.”!!

Eu ce-as mai putea sa zic?!Doar ca,aceste noi masuri odata puse in practica si respectate in tocmai,precis ne vor scapa de coronavirus!Macar in mijloacele de transport comun din Capitala!..
Referindu-se la molima si carantina,dl Victor Ponta,declara intr-o emisiune tv ca „DSP nu are telefonişti… şi până acum, aşteptai până să vină SMURD. Cei din SMURD nu au echipament de protecţie. Nu suntem pregătiţi, eu nu spun lucrul ăsta ca o critică. Am 10 măsuri, pe baza a ce spun oamenii din sistem, din administraţie. Trebuie să trecem de stadiul de negare. Lumea în România zicea nu se întâmplă, domnule, nimic, hai să facem alegeri”. M-am uitat înainte să urc în studio,ca erau 3.900 şi ceva de morţi, şi când am ajuns în platou, la România TV, am văzut că sunt deja peste 4000, la nivel mondial”, a declarat fostul premier.In opinia sa,, România nu este pregătită la nivel administrativ pentru a face faţă eficient epidemiei de coronavirus.”Dar,in opinia mea, la haz de necaz,suntem pregatiti de cand ne stim.C’asa-i romanul….

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.