Există berea perfectă?

Un vechi banc spunea că la o conferință despre bere se strânseseră toți boșii de la cele mai importante firme de bere. Și fiecare comandă o bere produsă de ei. Carlos Brito cere o bere Beck’s, Igor Tikhonov cere o bere Ursus, Jean-François van Boxmeer cere o bere Heineken, iar Cees‘t Hart de la Carlsberg cere… o cafea!
– Ce faci domne? întreabă ceilalți stupefiați.
– Cum adică?
– Păi aici toți comandăm bere și tu…
– Când voi veți comanda BERE, atunci voi bea și eu. Până atunci însă…

În încercat în trecut mai toate națiile de bere de pe piața românească. De sete, nu c-aș fi eu cunoscător și le am cu rafinamentul berii pure, neprihănite, din hamei BIO, apă virgină de munte și drojdie premium. Asta până acum vreo 4 ani. De atunci au apărut destule firme noi pe care nu le-am încercat. De la o vreme nu-mi mai place berea. Numai fără alcool și cu lămâie și doar o firmă. În rest, nu-mi mai intră. Poate un Amstel. Și un Holsten. Sau un Albacher.

Și că tot am adus aminte de Albacher, anul acesta împlinește 10 ani de existență. Sau, după cum se mai aude prin zonele pline de cunoscătorii în ale berii, “10 ani pentru o bere de nota 10“. Ei, la mai mare, zic! Mă bucur când o firmă românescă are succes.

Berea este bună, premium, o pot cataloga în primele 5. Îmi place la ea că nu-ți lasă în gură un gust amar ca alte beri, ci un gust dulceag. Iar dacă mai e și rece

Pentru mine personal asta înseamnă o bere de 10. Rece, bună, și dulceagă. Iar ca să fie de 10 +, să fie… GRATIS! În România însă, cu toate că se bea multă bere (cu toate că, după unele studii, nu suficient d.p.d.v. al sănătății), românii nu au neapărat o bere preferată. Ei aleg prețul în defavoarea calității. Am fost însă plăcut surprins de-o bere “muncitorească“, la PET de 3 litri ca fiind una dintre cele BUNE.

Și văzând câteva din vechile mele filmulețe, mi-am revăzut una din primele ilegalități:

Încă am rămas la ideea că berea la perfuzie e o idee genială, care ar trebui pusă în practică! Dacă Albacher a făcut berea la doză transformabilă în bere la sticlă (să poți da “noroc“, “sănătate“, “1000 de ani pace“, ca omul), de ce la perfuzie n-ar fi bună?

Cât despre tipurile de bere, prefer blondele. Am încercat și brunetele, însă… mi-au lăsat un gust amar 🙂

Și cu ocazia asta, am creat un nou episod din Berarul, pentru berea la doză. Vizio…bere plăcută!

Atât că-n filmuleț, prins de aburul berii reci, am uitat să le urez “La mulți ani!

Material participant la acest concurs.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.