Extratereștrii există!

swimAfirmația că extratereștrii există nu este doar așa aruncată de mine și de alți indivizi, fără dovezi clare. De exemplu, planeta Marte are mari întinderi de gheață. După unele cercetări, gheața asta cică ar fi apă la o temperatură de -0 grade Celsius. Cred că la concuzia asta ajungem singurei, fără ceva studii în spate.

Așadar, dacă pe Marte există gheață, sub calota aia de gheață există și apă. Deoarece îmi vine greu să cred că grosimea calotei ăleia de gheață să fie mai mare de câțiva kilometri grosime. așada, dedesubtul ei, există apă, în exact aceași formulă ca pe Terra, anume H2O.

Și după câte știm, apa este un factor hotărâtor în apariția vieții pe planeta noastră. Vă vine să credeți sau nu, există viață submarină chiar și-n Groapa Marianelor, unde cel mai adânc punct de pe Terra atinge peste 11 kilometri. Chiar și acolo, unde densitatea apei este uriașă, undeva la 9 tone pe cm2, există viață. Zeci de animale nemaivăzute până atunci sălășluiesc bine merci. Și acolo treaba este exact ca mai la suprafață. Peștele mare mănâncă pe ăla mai mic. Iar pește mic se hrănește cu organisme mai mici, care la rândul lor se hrănesc cu plancton.

Până acum, doar doi oameni au ajuns în Groapa Marianelor. Jacques Piccard și Lt. Don Walsh, în 23 ianuarie 1960. Per total au fost doar 4 scufundări în aceste adâncuri. Expediția din 1960, era să se încheie tragic, deoarece un hublou al batiscafului începuse să se crape, de la presiaunea uriață a apei.

Deci e destul de clar cum extratereștrii există, chit că puțini i-au văzut cu adevărat. Zicea cineva că el crede în extratereștrii așa cum crede în fantome. Unii mai răi ar zice și de Dumnezeu așa.

Și să revenim nițel cu picioarele pe pământ. Mi-am adus aminte cum acum vreo 25 de ani voiau bunicii să facă fântână în curte, căci după 50 de ani de cărat apă de la fântână, peste dealuri, după o vârstă și-e cam greu să mai cari ca-n tinerețe. zis și făcut, au adus o echipă de săpători, puțuri, burgie, toate acareturile. Ba în plus au adus și-un specialist. Unul mai cu mintea în alte sfere, unde vorbea ăla de extratereștrii și dumnezei ca și cum ar fi fost prieteni la cataramă.
Specialistul ăla cică găsea apa cu o ansă. Avea două bețe de metal în mână și se plimba pe acolo în tăcere. I s-au lipit bețele unul de altul în două locuri. dă-i și sapă acolo, că e apă. am săpat până la 25 de metri adâncime și n-am dat decât de nămol, nimic mai mult. Am renunțat la ideea de-a face în curte fântână. Am zis atunci că există apă la noi în curte cum există extratereștrii ăia!

Apoi le-a venit ideea alor mei să tragă apa din fântâna din vale până la un puț din curte. Au luat pompe submersibile de la shop-einstal si-am pus tot agregatul în funcțiune. A mers toată instalația fix 3 minute. Asta deoarece cât timp noi eram în curte, minunându-ne de ingineria care ne aduce apă, un vecin binevoitor din sat a luat pompa cu el. Nu l-am găsit nici până azi.
Așa că am rămas să aducem apă în continuare, ca pe vremea străbunilor. În găleți și bidoane!

Comments

comments

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.