Fantoma seculară a pârciului sălbatic

Aveam vreo 8 ani. Anul de glorie 1988. Dacă pe vremea aia, când biletul de tren costa cât un cico, tu nu erai la țară la bunici, te râdeau și curcile. Eram în vacanța de vară, și cum aveam bunici la țară, ghiciți unde eram? Exact, blocat în București, făcusem pojar, sau dracu știe ce boală a copilăriei, de te umpli de bube și te privesc ăilalți ca pe ciumat. cică am avut noroc, pe văru-meu îl apucase exact când trebuia să-și facă buletin. Și-i ieșise ăluia poza de-a avut-o 4 ani înfiorătoare. Era ca înecat de câteva luni și adus la duprafață. Că mă-sa a zis să nu-l lase plin de bube și s-a apucat să-l macheze.
Mă rog, după o lună eram și eu la țară, complet vindecat. Și m-a luat mătuși-mea la ea la, la vreo 3 sate distanță, mai aproape de Severin (se fac d-acolo de pe câmp niște poze la orașul din zare de n-ai idee. În prin plam e severinul, apoi Dunărea, apoi Cladova, în Serbia. Ceva mirific).

Seara, se strângeam oamenii pe la bănci în fața porților și dă-i taină. Asta când nu era meci sau Sclava Isaura la TV. Și stând noi acolo, vorbind de te miri ce, începe o babă să povestească. Vecină-sa, baba Marghioala, e vrăjitoare. (nu știu cum naiba în toate satele din România există minim o vrăjitoare, care noaptea dă înconjurul casei în pielea goală, trăgându-se de păr).
– Ei, maică… și nu vă spui cun într-o noapte, o văd pe baba Marghioala călare pe un țap?
– Pe un țap?
– Pe ochii mei că da. A lu’ Cârneci din Satu Nou a jurat că-i fantoma seculară a pârciului sălbatic!
– Cum așa, țațo Reta?
– Că așa i s-a întâmplat chiar vară-sii primare. Începuse să facă vrăji cu necuratu’ în casă.

vrajitoare

Fiind mic, deja începusem să am vedenii cu țapi, diavoli și cotoroanțe despuiate, urlând la lună ca-n filmele cu vârcolaci! Bine că m-a luat văru-meu în casă:
– Hai bă, ne uităm la film!
– Păi ce film e?
– E cu bigu-bagu!
– Ce e aia?
– Lasă că vezi tu!

Și intrăm în casă, caută ăsta sub pat în geamantanul de armată al lui ta-su și scoate d-acolo o casetă. (aveau TV color și video – aduse pe sub mână din Germania).

Și bagă mă fraților un film. De nu mi-am dat seama inițial ce era acolo. Unul din acele filme xxx de calitate, cu prim-planuri! Dar film în toată putea cuvântului. Că vine bărba-su ăleia acasă și-o prinde cu vecina în pat, în timp ce vecinul, cu o mască de câinea se plimba prin patru labe în jurul patului.

Eu eram uimit. Nu mai văzusem așa ceva și mă uitam fascinat. Atunci intră și vară-mea în cameră. Și aia începe să țipe, că ne spune lu’ ta-su, că mamaie o să ne pună pielea în băț etc. Abia cu 10 gume turbo a potolit-o văru-meu pe năroadă…

Va urma

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.