FENOMEN CIUDAT SAU DOAR ILUZIE OPTICA?…

 

Vremea deosebit de frumoasa din acest mijloc de decembrie, cu soare si temperaturi peste cele prognozate,chiar si pana la 15-17 grade Celsius,atrage zilnic spre zonele montane numerosi turisti de pretutindeni. Iata de ce cei care au urcat cu telecabina din Busteni la 2200 de metri altitudine pe Platoul Bucegilor au fost si sunt cat se poate de fericiti.
Vremea ideala pentru drumetii a facut ca potecile din varful muntelui sa semene cu bulevardele aglomerate din orase.Spre exemplu,dupa o plimbare de 15 minute cu telecabina ,turistii au ajuns pe platoul Bucegilor unde au admirat cu respiratia taiata Babele si Sfinxul . De aici cei mai multi au pornit in drumetie pe traseele care strabat muntele.Cel mai spectaculos duce spre Crucea Eroilor de pe Varful Caraiman. De la Babele, pe o poteca accesibila, in aproape o ora poti ajunnge la destinatie. Aici,uneori,intalnesti un fenomen ciudat. Iluzie optica sau pur si simplu un ritual venit din timpuri stravechi, pe care unii inca se ambitioneaza sa il pastreze?Desi nu exista o explicatie clara, in fiecare an,mai ales la sfarsit de noiembrie, zeci de oameni urca pe Platoul Bucegilor la celebrul Sfinx. Cu totii spera sa vada, la apus, cum razele soarelui contruiesc o piramida energetica, in jurul chipului sculptat in piatra.Un fenomen intalnit uneori si pe varf de Ceahlau,despre care an scris intr-un precedent articol.Revenind la Bucegi,trebuie spus ca unii cercetatori afirma ca Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. A existat si pe vremea regatelor dacice care il venerau pe Zalmoxis. Fenomentul ciudat care aduna in fiecare an in noiembrie,mai exact,pe 28, zeci de oameni in fata uriasului ar fi legat, de o legenda. Ar fi aparut in ziua in care Decebal si-a ucis fiul, chiar in acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor.

Poveste sau nu, dupa mai bine de 2000 de ani, multi curiosi inca asteapta apusul in singura zi in care, spun ei, chipul straniu este imbratisat de razele soarelui care formeaza o piramida magica. Unii sustin ca au vazut-o de multe ori, altii…niciodata.Desi inca nu exista o explicatie clara, in fiecare an, in noiembrie, zeci de oameni urca Platoul Bucegilor pana la celebrul Sfinx. Cu totii spera sa vada, la apus, cum razele soarelui contruiesc o piramida energetica, in jurul chipului sculptat in piatra.
Parerea mea-i sa incercati si dumneavoastra.Vremea inca pare  a fi prielnica…

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Tot praştia e sfântă!

De când s-a făcut omul pe lumea asta, a început să deie cu pietre după animale, şi după semeni. Na,...

Prima plimbare cu Dacia

Azi am iesit cu bătrâna Dacie în trafic. De data aceasta, în trafic serios, nu doar în jurul blocului, apoi...

Alege profesionalismul, preţul bun şi rapiditatea

Alege profesionalismul, preţul bun şi rapiditatea Pentru început, să mă prezint: Mă numesc Andrei Sebastian, am 26 ani şi locuiesc...

Close