„FURA CINE POATE, SCAPA CINE VREA”!

Asa cum spunea deunazi, pe frontispiciul articolului sau postat pe Platforma “Republica”, binecunoscutul ziarist, Cristian Tudor Popescu, editorialist, comentator si publicist de notorietate. Era, zic eu, o convingere a sa, un sa- i spun asa… diagnostic atribuit actualei societati romanesti in care banul si goana dupa profit si putere, sunt mai presus de orice! Cine le are, scapa (cum spunea CTV), cine nu, merge la mititica, via “beciul domnesc”!

Dar acum, dupa modificarile aduse Codului Penal, devenit cu inestimabila contributie ideologica a PSD-ului (si amintit de editorialistul sus scris) drept un Cod al Penalilor! Si iata de ce. Daca vom trai si pe mai departe cu ea (adica, nu fara aceasta ideologie), probabil ca nu meritam sa mai existam ca stat si natiune. Deocamdata, stim ca prin modificările avansate de cei 40 de hoți, fără Ali Baba, demnitarii publici aleși, deputați, senatori, primari, președinti etc. nu mai sunt considerați funcționari publici și nu mai suferă consecințele faptelor de corupție.

Conflictul de interese și incompatibilitățile sunt, din cate am aflat, prescrise după 3 ani. Iar multi dintre penali (Ghita, Mazare, Popoviciu, Bica, Udrea & comp., fie c-au “dezertat” mai de mult, fie voit sau invoit(!), spre alte zari (tari) de unde, cu tupeu si nonsalanta, ne critica sau ne trimit bezele! C-asa-i nu numai in tenis (cum spunea candva, cu umorul si farmecul sau, Toma Caragiu), ci si-n politica! Mai stim ca, in virtutea acelorasi modificari si ideologii, abuzul în serviciu va exista doar de la 200.000 euro în sus – asa ca, ce să ne mai învârtim în jurul celor 100 și ceva mii lei din dosarul de abuz al lui Dragnea!?

Asta comunică alegătorilor Partidului Social Democrat, de stânga, partidul amărâților, care este viziunea ștabilor PSD în legătură cu banii și furtul. In fond, 200.000 de euro sunt 2 lei, nu? Un mizilic, un flintic. Nici nu se pune (sau presupune) că i-ai fi furat, asa cum accentuiaza in articolul sau, si stimabilul C.T. Popescu. Nici mita, nici traficul de influență, chiar si crima dacă sunt “pentru altcineva”, nu pentru sine, nu se mai pun la socoteala!

Asa ca, fratilor puteti “gresi” in voie (ori de nevoie), daca nu o faceti pentru voi, ci pentru stiti voi cine(!), nu patiti absolut nimic. Veti fi albi, curati si veseli ca si atunci, la “marele” miting de protest (??!) al PSD-ului!

Curios, nu?

https://www.youtube.com/watch?v=O04K8Wdm9dY

Marc Ciubotaru

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.