Galaxy Note 4 – reparație difuzor

Acum ceva vreme, să fie vreo 3 luni de atunci, mi-am luat un Samsung Galaxy Note 4. Sincer, este cel mai bun telefon pe care l-am avut până acum. După el urmează Note 3.
Singura problemă la telefon era faptul că auzeam foarte încet în cască. În difuzorul de la ureche. În rest, sunet clar și tare lșa primirea apelurilor sau vizualizare videoclipuri, căștile bubuie, însă la difuzorul de la ureche, sunetul extrem de scăzut. Am instalat vreo 5 aplicații. Sound Booster, Sound Pro Plus etc. Nimic n-a funcționat. Ba chiar mi-am comandat de pe ebay și un difuzor de schimb.
După ce m-am uitat la câteva filmulețe cu desfăcutul unui Note 4, mult mai dificil ca la un Note 3, am decis să-l duc la un service GSM.
Și-am nimerit undeva unde nu i-aș trimite nici pe dușmani. Îmi cereau 140 de lei pentru înlocuirea difuzorului, deoarece “e operație cu risc, e mare primejdia să se spargă ecranul“.
Nu, nu-i mare primejdia asta. Dacă asta se întâmplă la un telefon, LA ORICE TELEFON, tu nu ești reparangiu de telefone, ești un ucenic de cârpaci.
Am zis să mă înarmez într-o zi cu curaj și să-l desfac. 16 șuruburi, apoi, cu grijă, dat cu fohn-ul de jur împrejurul ecranului, apoi împins, bla bla bla. NU FACEȚI AȘA CEVA!

Nu mi-am stricat telefonul, însă mi-am adus aminte de cum mi-am reparat butoanele și mufa de încărcare de la Desire HD. Am discutat asta pe larg aici și aici. Așa că am luat un bold și am înțepat găurelele din carcasa de plastic de deasupra difuzorului.
Note-4-Ear

Drept urmare, mi-am reparat telefonul. Sunetul se aude clar, ca-n prima zi, când a fost scos din cutie. Desigur, praful prins în acele găurele a căzut între carcasă și difuzor, nu a fost scos afară, însă proconizez că cel puțin 2 ani (cam cît avea telefonul până să-l cumpăr) tot va funcționa fără probleme, mai ales pentru că ascult muzică la el, iar jack-ul audio este în partea de sus, deci scamele aflate pe fundul buzunarului nu vor mai avea acces la găurelele “dezvirginate” de la difuzor.

Dacă aveți și voi aceeași problemă la telefon, încercați cu un ac. În 20 de secunde reparați telefonul, gratis, nu dați peste 100 lei ca să umble cineva în el, ca să-ți facă aceeași chestie.

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Codașii vieții stau mereu în spate

Ați observat că, în majoritatea cazurilor, "codașii vieții" stau mereu în spate? Încă din clasele primare, cei care stau în...

Ce trebuie sa stii atunci cand folosesti piatra naturala decorativa la interior

Piatra naturala decorativa este in prezent una dintre solutiile cele mai interesante in amenajarile interioare si exterioare. Desi initial a...

Un pitic într-un ibric

Băi, e groasă treaba. Dar rău de tot. Trebuie să dau musai de Robert Downey JR. A apărut ca un...

Close