Sunt containerele de locuit o moda trecatoare? Pro si contra

Au trecut mai mult de 10 ani de la construirea primei case din containere maritime in Statele Unite ale Americii, si peste 20 de ani de la crearea primului container de catre Mclean. De atunci pana astazi, domeniul locuintelor din containere modulare cunoaste o ascensiune si dezvoltare continue. Bineinteles, au aparut si pareri negative legate de aceste constructii. Tocmai acesta este si subiectul actualului articol.

Cei care critica locuintele-container sustin ca acestea ar fi doar o moda trecatoare ( fad – trad.engl.), un trend preluat cu entuziasm de multe persoane, dar care rezista doar pentru scurt timp. Sunt de acord cu detaliul legat de popularitatea de care se bucura containerele, insa nu subscriu si parerii ca ele nu vor rezista decat o perioada scurta.

Citind cateva articole critice la adresa containerelor de locuit, am incercat sa descopar motivele pentru care multora nu le sunt pe plac. Un argument major pare sa fie legat de costul alocat lucrarilor de transformare a unui container maritime in spatiu de locuit, adica intr-o casa in toata puterea cuvantului.

Oricum, aceasta parere este usor de desfiintat: contructiile din containere sunt chiar incredibil de avantajoase, avand in vedere ca deja ele au structura de baza! In mod clar, exista o diferenta in personalizarea completa si interventii minime, normale – de exemplu pentru ca cerintele sa fie intalnite (usi, ferestre).

Sunt periculoase pardoselile din containerele de locuit?

Podelele din containere sunt adesea tratate chimic din doua ratiuni. Primul considerent se refera la tinerea la distanta a diversilor daunatori, iar al doilea are legatura cu capacitatea de a putea face fata unei calatorii pe mare. La urma urmei, podeaua poate fi sigilata cu un strat de vopsea speciala sau poate fi inlocuita.

Sunt containele urate ca design?

Personal, inclin sa cred contrariul, deoarece ele ofera ample posibilitati de reconfigurare si permit adoptarea oricarui stil de design dorit. Tind chiar sa cred ca tocmai datorita acestei calitati, de a incuraja creativitatea proprietarilor, se pot realiza constructii uimitoare, cu o amprenta unica a preferintelor utilizatorului. Puteti foarte simplu sa “imbracati” exteriorul cu placaje. Multi adera pentru lemn sau stuc (material de constructie din mortar si ipsos amestecat cu gelatina, clei si coloranti minerali).

Unul dintre avantajele majore ale containerelor modulare consta constructia rapida. Intr-o singura zi, containerele din componenta unei case mai mari, de exemplu, pot fi montate pe fundatie. Ca niste blocuri uriase de lego, containerele pot fi asezate unul peste celalalt.

Asadar, in mai putin de 24 h, se poate ridica o locuinta-container, fata de durata lunga pentru a construi cu caramida, de pilda.

Containerele modulare sunt proiectate sa sustina o greutate extraordinara de ordinul a cateva zeci de tone. Conform datelor, ele pot intampina vanturile puternice (175mph/281kph) daca au fundatia corecta. La ora actuala, multe cladiri sunt de fapt constructii din containere modulare, avand diverse destinatii: scoli, cladiri de birouri, magazine, chioscuri etc.

Daca detii un teren intr-o zona izolata, mai greu de accesat (zona de padure, munte etc.), si construiesti o casa de la zero, poate fi un adevarat cosmar. Dar transportand un container de locuit pe suprafata respectiva, ai toate sansele sa devii in scurt timp un locatar fericit. In plus, siguranta este un reper real in cazul containerelor de locuit.
guest-cargo-720x480-c

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Leapşa puerilă

Cum studentul minune n-are ce face la cursuri, m-a blagoslovit c-o leapşă. Şi e una dintre lepşele care-mi plac. Aşadar,...

Artă, lux, perfecțiune

În cadrul acestei probe de la Super-Blog, Elegantine ne pune următoarea întrebare: Arta e lux, sau luxul este artă? Hai...

Sănătate pe net?

Mă, o exista chetia asta? Sănătate pe net? Adică na, trebuie să existe. Putem lua de pe net de toate,...

Close