GANDURI SI PARERI DESPRE IUBIRE…

,,Iubirea adevărată, mare, necondiţionată, e taina tuturor fericirilor pământeşti şi cereşti. Numai iubirea apropie pe om de Dumnezeu.”-citat celebru din Liviu Rebreanu.

Iubirea, cu siguranță, este cel mai frumos sentiment din lume. Dacă nu ai iubit pe cineva sau dacă la rândul tău nu ai fost iubit de cineva poți spune că ai trăit degeaba, nu te-ai putut bucura cu adevărat de viață.Despre iubire s-a scris mult și, cu siguranță, se va mai scrie în continuare, chiar dacă nimeni nu poate descrie cu adevărat ceea ce simți atunci când ești îndrăgostit, când iubești pe cineva cu adevărat.

Sarcina fiecarui om nu este sa caute iubirea, ci doar sa caute si sa gasesca toate barierele dinlauntrul sau pe care si le-a construit singur pentru al feri de ea. Iubitii nu se întâlnesc la un moment dat. Ei sunt dintotdeauna unul în altul. Asadar, de ce nu vreti ca partea sa regaseasca întregul, raza, lumina?! ,,În inima mea eu contin universul, în jurul meu lumea ma contine”-iata ce trebuie sa va spuneti mereu.
…,,Adu-mi aproape buzele tale, astfel încât sarutul tau sa-mi trezeasca sufletul.Eram zapada, tu m-ai topit Solul m-a baut. Ceata a spiritului meu, eu ma înalt din nou spre soare.”Atunci,spun eu,sigur nu veti putea trai fara flacara daca intr-adevar ati cunoscut extazul arderii. Pe cei care nu simt iubirea ca pe un torent, care nu beau zorile ca pe o ceasca de ceai, sau care nu-si fac comoara dintr-un apus,  pe cei care nu vor sa se trezeasca, pe aceia lasati-i sa doarma…E treaba si gandirea lor!
Daca insa nu vreti ,nu doriti sa-i simti parfumul, nu intrati niciodata în gradina iubirii.Caci se stie(viata a si demonstrat-o) doar numai cu inima si dar si cu sufletul dv.poti atinge cerul. Fara iubire adevarata, prietenia,lumea in complexitatea sa ar fi neînsufletite.Fade.

Dar tot despre iubire,si-n versurile ce urmeaza:
Iubesti – când ulciorul de-arama / o sii înramata, ca-n rana/ stravechiului verde copac.
Iubesti – când suava icoana/ ce-ti faci, în durere prin veac/ se umple pe rând, de la sine/ aproape, de flori si de toamna,/de foc, de-anotimpul din vine.
Iubesti – când sub timpuri prin sumbre/ vâltori, unde nu ajung sorii,/te-ti sa culegi printre umbre/balaiul surâs al comorii. Iubesti – când simtiri se desteapta/ ca-n lume doar inima este,/ca-n drumuri la capat te-asteapta/ nu moartea, ci alta poveste. Iubesti – când întreaga faptura,/cu schimbul, odihna, furtuna/ îti este-n aceeasi masura/ si lava patrunsa de luna.

Paradoxul timpurilor în care trăim este că deși oamenii pretind că au nevoie unii de alții, că vor să fie iubiți,se închid în ei, resping iubirea și croșetează din propriile lor iluzii, lumi în care nimeni nu poate pătrunde.Cumva, nu politica, nu societatea, nu progresismul este cel care ne desparte, ci inima noastră! Ea este singura care poate face separarea și distincția clară dintre bine și rău, ură și iubire, loialitate sau trădare.Subiectul ,abordat si dezbatut(nu odata) si-n paginile acestui blog,ramane insa deschis. Atat comentariilor care,din nefericire,de la un timp lipsesc cu desavarsire,cat si pentru proximile articole…

 

Marc Ciubotaru

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Nu mai pot purta tricou!

Dezastru, fraților! Observ că nu (mai) pot purta tricou! De maieu nici nu încape vorba, nu cred să fi ieșit...

Extensii noi de domenii!

Avem nu de mult timp și câteva extensii noi de domenii. Vă spuneam de .link și de .wales. Și cum...

Panasonic îşi extinde gama de aparate electrocasnice ecologice, prin noile maşini de spălat cu aburi şi prin noile uscătoare

Panasonic. O firmă de care n-am mai auzit de-o bună perioadă. Când piața e invadată de fel și fel de...

Close