Oare atât de proști erau musulmanii?

Acest text nu este o încercare penibilă de-a înjosi musulmanii sau religia lor. Este pur și simpolu concluzia pe care am avut-o după ce am citit câteva pagini traduse din Coran. Lucram la IT unde împletitura de cabluri depășea orice imaginație. Și deoarece acolo eram atât IT-ist cât și designer grafic, secretar, băiatul bun la aproape toate (nu trebuia să dau cu mătura sau să dau la lopată zăpada), hai să-mi scrii câteva pasaje din cartea asta. Mă chemase unul dintre directori. Îmi dă o cărțulie cu ceva pilde din Coran și câteva (25 de pagini) de cules. Le voia în format electronic. După ce-am cules vreo 5 pagini, mi-am dat seama că trebuie să existe ceva mai simplu, și-am găsit OCR Text, care e o unealtă de nelipsit oricărui DTP-ist.

Și vrând-nevrând, a trebuit să citesc acele pilde. Recunosc, inițial mă simțeam oarecum stânjenit, deoarece aveam concepția că în Coran se dictează uciderea “jidanilor și-a câinilor de creștini spurcați“, însă n-am găsit așa ceva.

una dintre pilde (îmi scapă numele), prezenta povestea unui sclav hamal. Acesta, trebuia să casă o greutate mare pe umeri, apoi să o urce pe corabia stăpânului. Colegul său în cazne, alt hamal, a urcat legătura în spinare, apoi a lăsat-o jos pe puntea vasului și s-a așezat lângă ea, cu capul la umbră. Abdul (îi dau un nume fictiv, căci numele din pildă nu mi-l amintesc) se urcă pe vas și stătea în picioare, cu legătura în spate.
– Lasă jos legătura, omule! îi spune (ori imamul ori vreun șef).
– Nu e nevoie, pot s-o țin, sunt vânjos! Nu vreau să îngreunez vasul și cu greutatea mea din spate!
– Nu încape vorbă că ești vânjos acum. Însă, călătoria noastră este lungă, cale de 2 săptămâni. Dacă tu stai cu capul în soare și cu legătura în spinare, după maxim 2 zile vei obosi, vei face insolație și te vei îmbolnăvi. Treaba asta îl va costa pe stăpân. Lipsa unui om, precum și doctorul care are grijă de tine până te întremezi. Te vei întrema și-ți vei primi pedeapsa, 20 de biciuri pe spinare. Apoi, alte zile în care vei zace bolnav. Așadar, dacă acum lași legătura jos, fi sigur că vasul stăpânului are destulă putere să te care și pe tine și greutatea pe care o ții acum în spinare.
– Înțeleptule, mulțumesc! spuse acesta, lăsând jos legătura din spinare. Mulțumesc pentru că mi-ai deschis ochii. Am stat ca un orb fără să-mi dau seama de asta. Măritul Allah să-ți dea sănătate…

Pilda am spus-o din aducere aminte, nu este mot-a-mot, însă, în mare, cam așa este. Faptul că ăla era atât de prost încât credea că poate ține greutatea aia în spinare 2 săptămâni și că în așa fel nu va îngreuna vasul, deoarece el va ține greutatea, nu vasul.
Oare atât de tâmpiți erau musulmanii? M-am uitat prin biblie și n-am văzut atâta dovadă de prostie. Da, oamenii erau mai slabi de înger, însă pilda asta din Coran a fost peste tot ce-am văzut. Și ne mai mirăm că unii imami prezintă DIN CORAN doar 2 pagini în care spun să ucidă evreii și creștinii?

Avem și-n Biblie câteva pasaje de genul “ucide-ți inamicul“. Pentru un om fără circumvolunțiuni pe creier, chiar și Ezechiel 25:17 poate fi trnsformată într-o armă redutabilă. Doar scrie în Biblie ce plm, e cuvântul Domnului!

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.