Ghid: Cum alegem un brad artificial

Când se aproprie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, te gândești să cumperi un brad artificial în locul celui natural, deoarece s-ar putea ca și prin luna iulie să fi găsit ace de brad prin covoare sau prin colțurile casei. Să nu mai spunem câtă bucurie aduce un brad împodobit în casele oamenilor, iar Crăciunul parcă nu mai este la fel dacă nu avem un brăduț în mijlocul casei.

image001

Dacă încă nu te-ai hotărât 100%, dă-mi voie să îți spun avantajele achiziționării unui brad artificial de lux, probabil le știi deja, dar cred că este folositor să ți le reamintesc pe scurt:

economisești bani: cui nu-i place să economisească bani? O dată ce ai cumpărat un brad artificial, îl poți folosi ani și ani și vei investi bani doar în alte decorațiuni și ornamente, fie pentru brad sau casă;

economisești timp: gândește-te că nu va mai trebui să mergi prin piețe sau magazine să alegi un brad, și sunt convinsă că ești pretențioasă când vine vorba de cum arată piesa de rezistență din casa ta. Te asigur că nu vei mai spune niciodată „Era perfect dacă mai avea aici două crenguțe.”;

ești liberă să împodobi când vrei tu bradul! Dacă vrei să împodobești bradul la sfârșitul lui octombrie, poți să-i dai drumul! Te ia febra Crăciunului la 3 noaptea și ai chef să te apuci de împodobit?! Ghici ce?! Poți!;

protejezi mediul înconjurător: acesta trebuie să fie primul lucru la care să te gândești și să te convingă să faci alegerea potrivită. Trebuie să fim mai conștienți de situația pădurilor noastre, și de la mic la mare să încercăm să schimbăm în bine situația. Nu ți se rupe sufletul când vezi în fiecare ani la știri mii de brazi aruncați la gunoi?

Am terminat de prezentat pe scurt de ce este mai bine să cumperi un brad artificial în detrimentul unuia natural, dar acum trebuie să îți spun și cum să îl alegi, după ce criterii. Să ne înțelegem! Acest articol este strict informativ! Dacă tu simți dragoste la prima vedere cu un brad frumos, ia-l acasă în secunda doi! Felicitări și vă doresc o viață lungă și frumoasă împreună.

Trebuie să iei în considerare: mărimea, forma, material, stilul, culoarea, dacă are luminițe încorporate și ce fel de luminițe are, sistemul de prindere al crenguțelor, cât este de bogat și realist și, nu în cele din urmă, prețul.

Acum să le luăm pe rând și să discutăm despre fiecare punct în parte:

 1. Mărimea bradului artificial: în primul rând, trebuie să te gândești unde vei pune bradul după ce l-ai împodobit. Te sfătuiesc să măsori înălțimea încăperii sau încăperilor dacă ai mai multe opțiuni unde să îl pui. Foarte important! Dacă înălțimea camerei tale este de 3m, nu poți cumpăra un brad de 3m, deoarece nu vei putea să mai pui steluța în vârf! Cum arată un brad împodobit fără stea?! Ar fi bine să iei un brad cu vreo 15/20 cm mai mic decât înălțimea camerei respective.
 2. Forma unui brad de Crăciun: pentru a-i satisface și pe cei mai pretențioși potențiali clienți, industria brazilor artificiali a creat toate formele posibile de brazi. Găsești brad încărcat, brad cu mai puține crenguțe, brad înalt de 3 sau 4m, brad de 15 cm. Nu există să nu găsești ceva pe placul tău!
 3. Materiale brazi artificiali: majoritatea producătorilor aleg să folosească materialul PE, iar crenguțele au un aspect mai natural sau PVC, acele bradului sunt atașate cu sârmă, sau o combinație între cele două pentru a-i conferi bradului artificial un look cât mai natural posibil.
 4. Stil brazi de Crăciun: pe piață se găsesc brazi artificiali care imită perfect aspectul bradului, molidului sau pinului, în funcție de ce conifer preferi sau care îți aduce aminte de copilărie. Tot legat de stil, găsești brazi artificial simpli, împodobiți cu conuri sau care sunt ninși. În cazul ultimilor două categorii, trebuie să știi că nu este nevoie să îi împodobești cu multe decorațiuni.
 5. Culoarea bradului de Crăciun este un aspect important și o poți alege în funcție de decorul casei tale sau ce aspect al bradului preferi, mai natural sau mai sintetic. Brazii artificiali vin într-o varietate de nuanțe de verde, alb, verde cu alb, auriu sau alte culori, chiar și roz.

  Acum să îți dau un mic sfat: dacă alegi să cumperi un brad într-o culoare mai neobișnuită, trebuie să te gândești cât timp te va mulțumi acea culoare, chiar îți place acea culoare, sau se potrivește cu decorul casei? Îți spun aceste ponturi pentru a te ajuta să iei cea mai bună și potrivită decizie pentru tine și casa ta. Nu vrei regreta dacă îți pui aceste întrebări înainte.

 6. Luminițe încorporate în brad: există brazi artificiali care au luminițe încorporate, fie albe sau multicolore, găsești o mulțime de variante. Avantajul acestor brazi artificiali cu luminițe încorporate este că nu mai trebuie să îi împodobești cu șiraguri de luminițe, iar la final aspectul acestora va fi mai aerat și natural, nu va părea că este prea încărcat împodobit.
 7. Sistemul de prindere al crenguțelor pe brad: există două tipuri de brazi artificiali: cei pe care trebuie să îi asamblezi complet, de la trunchi până la ultima crenguță și cei care sunt compuși din două sau trei părți care trebuie atașate.

  Din punctul meu de vedere, brazii care trebuie asamblați până la ultima crenguță sunt o pacoste, deoarece există mari posibilități să încurci crenguțele, să îl desfaci din nou și să îl aranjezi iarăși, iar când ai terminat de asamblat acest puzzle, dacă îmi permiți exprimarea ești stoarsă de toate puterile.

  Eu recomand să optezi pentru un brăduț artificial care vine în două sau trei bucăți care trebuie montate. Nu cred că mai trebuie să îți spun din ce motiv îi prefer.

 8. Brad artificial cu aspect natural: am văzut cu toții că există brazi artificial cu un aspect foarte artificial, iar acele crenguțelor arată de parcă au fost tăiat cu mâna stângă, în plus arată și ieftin, deși au costat o căruță de bani.

  Dar acest lucru nu mai este o problemă, deoarece găsești brazi ale căror ace sunt în formă de 2D sau 3D care imită perfect aspectul natural. Sunt convinsă că vor fi prieteni de ai tăi care vor crede cu toate ființa lor că este natural.

Să zicem că după 5 ani vrei alt brad artificial, ce faci cu el? Bineînțeles că nu îl vei arunca la tomberon, ar fi o crimă! Îl poți dona unei familii care nu are posibilități financiare mari, dacă acea familie are copii, sunt sigură că vor fi foarte bucuroși că vor avea în mica lor căsuță un brad artificial ca în filme. Dacă vrei ca bucuria lor să fie și mai mare, poți să le donezi și câteva decorațiuni de care, poate, te-ai plictisit.

Credea că nu îți vei da seama că este un impostor în mijlocul casei tale, deoarece a imitat fiecare mic detaliu pe care l-a văzut la brazii falnici din pădure. Sigur lipsa mirosului l-a dat de gol! Ce glumă bună de spus prietenilor și familiei! Parcă vă și aud cum râdeți!

Sper că te-am ajutat să alegi cel mai potrivit și perfect brad de Crăciun pentru tine și familia ta și sunt convinsă că veți crea amintiri unice lângă acel brad artificial deghizat într-un brad natural. Iar dacă nu știi de unde să-l cumperi, intra aici pe Brazi Craciun.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vrei carnet de sofer Moca? Am un pont – Permis pentru Viitor!

Nu e gluma! Ideea e ca cineva s-a gandit la tinerii care n-au job si care poate au abilitati de...

Serial de urmarit

Dupa ce-am renuntat sa ma uit la Supergirl, apoi la chestia rasista, numita Black Lightning, ramanand cu cateva seriale pe...

Cum au succes FUFOrialele mele la Antena 1

În 15 aprilie a.c., la Antena 1, în cadrul emisiunii Observator Special, a apărut filmulețul făcut acum un an, când...

Close