GOANA DUPA BANI SI …LIPSA DE TIMP!

Iata pe scurt,o caracteristica a vremilor actuale!Toata lumea ,cu exceptiile de rigoare,alearga numai dupa bani(pe orice cale),toti urmaresc imbogatirea cat mai rapida,toti vor sa dobandeasca averi.La polul opus as aminti de cei modesti(nu din prostie,ci din felul lor de a fi),harnici si priceputi,care se multumesc cu ceea ce au.O alta categorie este formata de acea pleava a societatii,puturosii,lichelele si ,,copiii lui mami si tati”,cei care nu vor sa munceasca,fie ca spun mereu ca n-au pe unde(?!),fie ca prefera doar distractiile si… taiatul frunzelor la caini.

DSC_00411-1170x

Ca o …minune,specifica romaneasca,statul ii sprijina atribuindu-le lunar…ajutor social!Dar in actualul peiaj social al Romaniei,mai exista si un alt grup, format ideobste de cei ce prefera plecatul peste mari si tari.Nu ma refer la tinerii talentati,nici la specialistii care motiveaza(pe buna dreptate,lipsa conditiilor corespunzatoare pentru un trai decent si o profesie pe masura)ci la avenurierii capabili de orice(fapte rele)numai,zic ei,sa castige bani,ca si cum aici,in tara lor natala,nu prea-i gasesc si nici nu sunt de nasu’ lor! Cu asemenea,,oameni de baza”,localitatile raman pustii,familiile se dezorganizeaza iar copiii se trezesc fara parinti!Tara,Romania?Printre primele din lume ,dupa Siria! In plus,notati va rog,forta si mana de lucru din multe domenii ,este nevoita sa fie salvata (asigurata)de africani si asiatici!!
In paralel,cei ramasi,cei cu loc de munca garantat,fie la stat sau la privat,s-au cam contaminat,unul de la altul,cu virusul …ultra ocupatului!Se plang mereu de lipsa timpului liber,de ,,vai si amar de viata noastra”,asteptand(daca-i posibil),chiar si cate doua ,trei concedii pe sezon,dar mai ales un nou …plocon ,tot de la stat,de 3,4 sau chiar 5 (si cate-o mai fi) de mini vacante!Pentru intremare.La munte sau la mare.Dupa care,de ce nu?!,alte doua pentru …reacomodare!Ca,na,sunt surmenati si obositi,dar si cam plictisiti ,,de atata munca-n tara asta”!

Acum,haideti sa recunoastem,in atari conditiuni mai putem pretinde sau visa la un stat prosper si civilizat ?!Cine o fi de vina oare?Ori presedintele Iohanis,cel responsabil de toate relele ce i se atribuie,ori opozitia sau poate ca si Dragnea,cel de la …,,racoare”!!Acolo,macar acum ,se odineste.Nu se mai plange,ca altii, de lipsa de timp!Cel putin vreo trei ani si jumatate!…


https://www.youtube.com/watch?v=pcd0hUXbHYs

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
I won, I won, I won!

Da, la concursul organizat de Ovidiu, am căştigat. Premiul era de 10 jocuri originale. Dar fiind singurul participant, am căştigat...

“Vrem școli, grădinițe și spitale, nu biserici”!

Văd că a apărut un nou trend. Ăsta cu pancarte cu "aici se putea construi o școală, o grădiniță, un...

Advertorialul unui A-lister

Voi știți cum face un A-lister un advertorial? Cel mai simplu, fără să-i pese de SEO, de cuvinte cheie și de...

Close