Gorilienii, șerpilienii și halatul ciordit!

Familia Ork de gorilieni s-a hotărât să plece în vacanță. Deja li se urâse de atâta stat între betoane, iar la munte se anunțaseră ploi. Așa că au ales destinația Mamaia. Mai ales că bătrânul Knaq Ork se avea foarte bine cu primarul Mazăre, așadar aveau partea lor de plajă specială, unde nu-i deranja nimeni.

Au ajuns la Mamaia după ce s-au rătăcit prin Constanța, nimerind pe alt drum, apoi întorcându-se din drum, ca pentru vreo 200 de metri să mai împingă și ma mașină, deoarece li se terminase benzina:
– Ai dracu ăștia, bombănea Knaq, unul nu oprește. Te văd așa păros și mare și zic că te descurci… Și pe mine m-a mâncat undeva să iau ditamai duba, mama ei de viață… De ce dracu n-am luat eu Tico ăla de la Gică, nu știu. Aveam loc toți 4 în el, bașca 3 geamantane. Dar ce, am putut de madam Broak și de gura ei a mare?
– Ce-ai zis dragă? întrebă iritată coana Broak, nevastă-sa, în timp ce-și aranja bigudiurile în oglindă.
– Nimic draga mea, uite, am călcat într-o gumă!
– Dacă ești împiedicat ca tac-tu… Hai mai repede că mi-e sete, vreau un cico și o napolitană cu cocos!

Knaq a mai bombănit el ceva, însă mai în surdină. Făcuse în tinerețe, după căsătorie imprudența să se certe cu Broak și i-a știut tot blocul după aia. A considerat că-i mai cuminte s-o lase moale, mai ales că Bo$$ul Galacticilor îi povestise că aceeași problemă a avut-o și el cu cele 5 neveste. Și cum românii ăștia tâmpiți au niște legi anapoda, decât să dai divorț mai bine nu te cerți cu gorilianca și gata.

S-au cazat imediat, apoi s-au dus pe plajă. Însă, surpriza neplăciută a făcut ca pe drum să se întâlnească cu Snake Șerpilianul, vechiul său inamic:
– Rasa mamilor voastre de șerpilieni slinoși! începu imediat Knaq.
– Ssss, șerpui Snake printre dinți. Cine vorbea, gorilianul părossss!
– Te omor!
– Tu șșșșși cu ce armatăăă?
– A mumă-tii! Nemernicule!

gorilian

S-au luat la păruială și la solzuială, a venit televiziunea să-i despartă. Cazul a fost mediatizat acum 5 ani, vreo 3 săptămâni s-a vorbit la OTV de el. Până la urmă am aflat care a fost cauza războiului între șerpilieni și gorilieni. Se pare că un șerpilian, Bafometos al II-lea a ciordit un halat de baie aparținând vulturienilor și l-a umplut cu păr de gorilian, sperând într-un război între vulturieni și gorilieni, rămânând ca la final, șerpilienii să fie singura rasă astrală puternică, celelalte nimicindu-se din pricina unor dihornii antice. Însă se știe că vulturienii vedeau tot, așadar au dat tot planul șerpilienilor iguaniferi în vileag și de atunci cele două rase se războiesc într-una.

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.