GREU DE INTELES, DAR SI MAI GREU DE ACCEPTAT!

Marturisec, si nu pentru prima data, ca niciodata n-am fost si, evident, nici nu sunt un xenofob. De cand ma stiu, n-am acceptat discriminarea, indifrent ca-i vorba de etnie, rasa, apartenenta politica sau confesiune religioasa. Am iubit si iubesc pacea, buna intelegere si chiar armonia nedisimulata in orice ipostaza a vietii. Dar nici nu pot fi de acord cu cei care, manati probabil de diverse si obscure interese (sustinute, mai ales, de unii evident intresati din cauze si motive numai de ei stiute), nu inceteaza sa-si manifeste public, dar ilegal, dorinta lor de dezbinare si ura vesnic neimpacata!

Asadar, nu pot intelege si nici explica, asa zisa… dorinta a unor politicieni romani, de etnie maghiara, in ceea ce priveste autonomia INEXISTENTULUI “Tinut Secuiesc“! Despre aceasta problema s-a discutat si se discuta de mai multa vreme, dar fara niciun rezultat! Ba mai mult, aflam ca recent, s-a semnat la Cluj-Napoca, o rezolutie privind mult dorita (oare de cine?!) autonomie a acelui Tinut Semnatarii? Trei formatiuni politice UDMR, PPMT si PCM, toate fiind in Romania, in tara pe care, inexplicabil, o ignora si-o injosesc! UDMR-ul, aliatul cvasi permanent al PSD-ului, fiind partid parlamentar, subventionat de… STATUL ROMAN!? Afland toate acestea, nu poti sa nu te intrebi: ce-i deranjeaza pe acesti cetateni romani, de etnie maghiara, traiul pasnic si civlizat cu celalti romani, cu concetatenii lor de alte etnii, dar cu dragoste de tara, de acest pamant stramosesc?! Cum se explica oare acesta permanenta, nu dorinta, ci incrancenarea de a se separa de tara in care traiesc?

Ii deranjeaza tot ce-i romanesc, rauri, ramuri, vorba poetului, linistea si pacea, armonia si painea pe care o mananca aici, in Romania? Dar, pentru a-i avea aproape, asigurandu-le ceva procente-n plus, actualul partid de guvernamant ii accepta! Si-n Parlament, si-n permanenta vanzoleala etnica si teritoriala! De ce oare fratilor, nu luati exemplu americanilor, acolo unde traiesc zeci si chiar sute de etnii si confesiuni, dar la o adica, Statelele americane sunt  o singura si indestructibila tara!?

La noi, iata acum, cand Premierul Mihai Tudose a afirmat, poate putin exagerat, ca autonomia Tinutuli Secuiesc incalca legile tarii, Constitutia Romaniei in ansamblul sau, deci nu-i posibila, hopa, au si sarit cate unii (se stiu ei foarte bine cam cine sunt!) sa-l critice, ba chiar sa-l si acuze ca a cam deranjat, prea mult, pe maghiari! In sfarsit, asta-i probabil parerea sau mai stii?, convingerea dumnealor! Sunt liberi sa si-o exprime, daca asa gandesc si cred! Realitatea-i insa alta. Cea despre care am scris in randurile de mai sus si, mai ales, ceea bine stiuta de mai tot romanul. Eu unul, n-o inteleg dar, n-am ce face. O accept! Cu greu dar si cu speranta ca totusi aceste neplacute situatii (probabil regizate si indrumate din.. umbra de catre cineva!!) vor fi totusi rezolvate in spiritul prieteniei si armoniei, a bunei intelegeri dar, neaparat, in spiritul legii. Nu prin incalcarea ei!

Permiteti-mi, va rog, acum, aproape de final, si o digresiune. O digresiune de alta provenienta dar, tot ne inteleasa! Ieri sau alaltaieri am vazut si auzit mai pe la toate posturile TV, o afirmatie a doamnei ministru de Interne, Carmen Dan, care spunea, intre altele, ca dumneaei nu demisioneaza si nici nu poate fi demisa de catre seful Executivului, intrucat nu el, adica Dl Mihai Tudose, a numit-o in functie, ci PSD-ul! Total eronat, Doamna ministru! PSD-ul o fi el ce-o fi, dar deocamdata nu e un PARTID -STAT! Nu are nici pe departe acesta, hai sa-i zic, posibilitate legala! Dar cum pe la noi, pe la romani, legea-i facuta asa, ca sa fie, nu ca sa si respecte, poate ca, intr-o buna zi, va fi posibila si aceasta! Acum insa, NU!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
CRAVATA!…

Chiar daca este considerat un simbol al elegantei masculine, unii experti cred , de la un timp, ca purtarea unei...

ISTORIA SECRETA- EPISODUL 2 !….

Reluam derularea evenimentelor ce alcatuiesc, prin ineditul lor, o veritabila istorie secreta, deci, greu de aflat din presa oficiala.O istorie...

O SEARA A PROTESTELOR DAR SI O SEARA A UNIRII!…

Peste tot in Romania, oamenii sunt in continuare nemulțumiți de modificările legilor justiției și ale Codului fiscal.Drept urmare peste 75.000...

Close