Hai să ne împușcăm în cap ca-n Vestul sălbatic!

Sâmbătă, un incident deloc plăcut s-a întâmplat în Capitală. Un tânăr a fost rănit de un polițist local. Inițial, s-a crezut că tânărul de 19 ani, abțiguit după două beri, a fost împușcat în cap de “omul legii“.
Filmulețul îl aveți mai jos.

Polițistul comunitar (fost gardian public) a încercat să-l legitimeze pe tânăr. Ăla a refuzat legitimarea sau a zis că se legitimă dacă arată și gardianul public polițistul local legitimația. “Omul legii” a scos pistolul:
– Ce bă, comentezi?

Nu se procedează așa. Nu scoți pistolul dacă cel din fața ta nu vrea să se legitimeze. Nici măcar n-ai uniformă de polițist local (comunitar, e o dezordine aici ca la balamunc, nu știu care e pieton, care e de la circulație), ai bocanci în picioare, pantaloni negri și tricou gri. Plus armă. Nu am văzut vreo insignă. Are doar epoleți pe tricou. Repet, o tâmpenie mai mare n-am văzut. Epoleți pe tricou. Și pe spate scria de puta madre Poliția locală.

Bun, tu ai băut două beri, apoi te apuci să protestezi, că e weekend și dacă tot s-au dus prietenii tăi acolo, trebuie să fii și tu moț, altfel nu e bine, te râd curcile. Și-așa, n-ai ce face, e sâmbătă, beție până la ziuă ar face un student normal. Dar tu nu, după două beri, ai prins curaj să ieși pe străzi și să protestezi.
Te ia un nene in tricou cu epoleti să te legitimeze:
– Actele la control!
– Ce bă, ești vreun zmeu? Mumu garda!
– A, comentezi?

Și pac a scos pistolul. Pentru că dacă avem armă în dotare, putem să scoatem pistolul când vrea mușchiul nostru. Că doar d-aioa o avem, s-o folosim!

Scandal, injurii și bravul om al legii l-a redus la tăcere pe tânărul nazist (că avea poze cu noua Dreaptă pe pagina de facebook). Adevărat este că NU L-A ÎMPUȘCAT ÎN CAP, ci l-a lovit cu pistolul. Și-i o plăcere să-ți dea un ditamai zdrahonul un pat de pistol în tâmplă. Parcă mai vrei o dată.

Așadar, avem un grup de scandalagii, cu berea în mână (se vede în filmuleț) iar unuia dintre ei i s-a părut mișto să urle. Altfel, dacă nu urli ca dementul și ești în banca ta, chiar beat fiind, nu te oprește nimeni. A venit un polițist comunitar, adică un polițist la mâna a treia, după polițistul adevărat și jandarm și i-a cerut actele. Ăla a făcut în continuare pe niznaiul și și-a primit un pat de armă în cap.

Adevărul e pe undeva pe la mijloc în toată povestea asta. Nu se ia nimeni de tine dacă te comporți civilizat. Dacă urli se poate întâmpla să te legitimeze careva. Și, în caz că nu știați, când te legitimează un om al legii, indiferent că e mai prost decât tine, îi arăți buletinul. A, dacă omul legii e beat, poți refuza legitimarea, spunând că așteptați să vă legitimeze un coleg care nu se află în stare de ebrietate.
– Refuz să mă legitimez, vă rog chemați un coleg de-al dvs. care nu se află în stare de ebrietate, îi voi arăta actele dumnealui.

Asta trebuie spus, nicidecum:
– Du-te bă d-aici, că ești beat. Mumu garda!

Da, se poate întâmpla să fie băut și polițistul, indiferent că a băut o bere fără alcool, dacă miroase, îi spui că vrei să te legitimeze alt coleg. Eu m-aș legitima și ăstuia care doar miroase a bere, în schimb unul care e beat pulbere îl fac scăpat imediat, fug pe străduțe. Asta dacă m-apucă pe mine vrednicia să ies noaptea pe stradă și să urlu, motiv de legitimare.

După aceea, un alt protestatar (chiar, pentru ce se mai protestează zilele astea, să nu mor prost), a aruncat cu o sticlă de apă minerală în acel polițist comunitar. Drept urmare, luat pe sus și băgat în dubă. Trebuiau să-i pună cătușele și să-i mai dea și câteva pe spnare, sincer să fiu.
ce faci tu se numește ultraj. Indiferent că omul legii a lovit un tânăr, sau chiar l-am împușcat în cap în plină stradă.
A, dacă scotea sabia ninja și-l tăia în două, aveai dreptul să pui mâna pe un par și să-i dai la cap, în cazuri de astea e clar că s-a dus dracului orice urmă de civilizație. Dar până acolo mai e cale lungă.

Însă am și eu două nelămuriri în toată povestea asta.
1. De ce a venit salvarea după un sfert de omă, din moment ce unul fusese împușcat în cap? (după cum se crezuse inițial).
2. Cine mama naibii e agitatorul ăla cu ochelari și ghiozdan în spinare? Pe ăla nu-l ia nimeni pe sus? Îl văzusem acum câteva zile tot în cadrul unor proteste cum urla la megafon că are mai multe momițe decât toți jandarmii laolaltă. Click pe poză pentru filmuleț.
agitator

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.