HAIDETI ,SA FIM O EXCEPTIE!…

Nu-i o noutate cand spun ca mai peste tot aici,in Romania, mai mult se vorbeste decat se construieste.Vorbe,vorbe si iar vorbe ,asezonate cu promisiuni desarte.Intre numeroasele dovezi venite sa sustina(comfirme)afirmatia,va propun sa consultati celebrul si mult mediatizatul Program de guvernare al PSD-ului(ani de-a randu’ laudat),dupa care sa raspundeti,daca vreti,la doar cateva intrebari:unde-s cele opt spitale regionale cat si ,,grandiosul spital municipal”,care depasea(in vis!),cica la toate facilitatile,pe cele mai renumite unitati similare din Europa?Dar autostrazile?Scolile si gradinitele,bazele sportive si toate ,,minunile”cu care actualul puscarias L. Dragnea ,isi sustinea discursul sau,celebru,la finalul caruia intreba obsesiv auditoriul pesedist :,,Ma mai vreti sa fiu presedintele vostru?”?!Exact cum clama si Ceasca!
Asadar, un exempu doar,un precedent ce ne face sa nu prea dam crezare la toate vorbele goale!Tocmai de aceea,inainte de a se declansa nebunia si isteria asta cu coronavirusul,atunci cand ,inca eram ne stresati,am aflat ,din presa locala, ca primarul de la Targu Neamt,a semnat inca din ianuarie a.c. la AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) un proiect ce prevede amenajarea unor spaţii verzi în zona Bulevardului Mihai Eminescu și a Policlinicii din localitate,parca nu-mi venea sa cred.Eram foarte retinut,neincrezator.Mai cu seama ca este vorba de peste 2700 mp care vor fi remodelați în totalitate.

Semnarea contractului vine insa în urma unei cereri de finanţare nerambursabilă depusă de Primăria Târgu Neamţ. Valoare totală eligibilă a contractului este de 119.560,65 lei (24.997,00 euro), cu o perioadă de implementare a proiectului de 12 luni.Proiectul,se precizeaza, este finanţat din fonduri structurale în cadrul PNDR – Asociația Ținutul Răzeşilor, măsura M1/6B – investiții pentru dezvoltarea durabilă a teritoriului GAL.
Dar primarul,Daniel Harpa,a tinut sa explice in continuare pentru
ZCH News ,ca,,Este al şaptelea contract de finanţare din fonduri europene pe care Primăria Târgu Neamţ l-a câştigat. Se vor face mai multe lucrări în scopul reabilitării spaţiilor verzi, pornind de la decopertarea terenurilor, se vor realiza platformele pentru bănci şi coşuri de gunoi din pavele de beton simplu, prefabricate, se vor executa instalatiile necesare necesare irigării gazonului, vor fi montați 12 stâlpii ornamentali de iluminat spaţii verzi, se va monta rulourile de gazon , borduri mici, prefabricate din beton, monta 21 de băncile pentru odihnă şi coşurile de gunoi pe platformele din pavele special amenajate”…
Si ca cele declarate sa nu ramana vorbe goale(precum Programul PSD)dl.Daniel H.a tinut sa nominalizeze si principalele prevederi:
,,Am demarat proiectul <Imprejmuire si reabilitare parc Cetate, oras Targu Neamt, judetul Neamt>, cu finantare din bugetul local.
Investitia se raporteaza la jumatatea din fata a parcului, pe jumatatea din spate existand un al doilea proiect de investitii care se afla in etapa de avizare “Reabilitare si modernizare Zona Parc Cetate, str.1 decembrie 1918 (inclusiv zona Strand)”, avand ca sursa de finantare creditul bancar contractat in cursul anului 2019.
Afland despre toate aceste minunatii edilitar-gospodaresti,multi dintre locuitorii urbei au si adresat edilului sef,cuvenitele felicitari,ca si acum cand(ca o preventie) a dezifectat strazile orasului.

Ia‬ta doar cateva:,,Felicitări, domnule primar. Va felicit mai ales pentru insistența și determinarea cu care ați urmărit realizarea tuturor proiectelor pentru locuitorii orașului Târgu Neamț.”( Oana Bulai);,, Felicitări!”(Lory Dragos);,,Domnule Primar Daniel Harpa Orasul Tg. Neamt a inflorit in mandatele dumneavoastra va felicitam respectam si multe realizari in continuare”(Mariuta Solomon) etc.
In ce ma priveste, sunt intru-totul de acord cu acesti cetateni.Motivul?Tg Neamt este orasul copilariei mele.Aici am invatat,aici mi-am trait cea mai placuta parte a vietii si tot de aici am plecat pentru a ma realza ca OM.Tot odata,cunoscandu-l de mai multa vreme pe dl primar,stiindu-i seriozitatea si hotaraea in tot ce-a facut si face pentru binele urbei si a locuitorilor sai,nu pot sa nu am convingerea realizrii in practica si a celor propuse acum,de curand.Aceasta cu atat mai mult cu cat,din cate am aflat,o parte din lucrari au si inceput si probabil ca vor continua atunci cand vom scapa(sper sa fie cat mai curand)de toata panica si frica generate de mult prea mediatizatul coronavirus.!Deci,daca vrei,se poate chiar si-n orice imprejurare!…

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.