Hoinar prin lume 2

Prima parte

Delta Dunării
Da, încă nu am ajuns în Deltă până acum… Şi rău îmi pare. Avem ţara plină de locuri frumoase şi nu ştim să le apreciem.
Plecăm în concedii prin țări străine şi dacă ne întreabă cineva de Mănăstirile din Moldova, sau de Delta Dunării, dăm din umeri.
Că la noi se merge pe principiul “lasă că mă aşteaptă Delta acasă”.

Dominica. Sau Republica Dominicană. Altfel spus, paradisul turiștilor. E departe, dar are tot ce vreau eu. Și mare și munte. Foștii șefi au fost peste tot în lumea asta și-au zis că ar fi rămas acolo. Însă na… Trebuie bani. Niciun turist nu poate sta nesfârșit undeva.

Egipt. Musai trebe văzut. Și nu numa pentru piramide și Sfinx. Mie unul mi-ar plăcea să mă plumb prin deșert. Adică să mă depărtez de oraș până să nu-l mai văd.
Apoi să fac poze. Panoramă 360 grade. Să beau un suc, să înfig un par în nisip, cu o tăblișă. Cu Spanac.eu was here. Așa, de ciumeg. Doar n-oi fi singurul care s-a gândit la asta… Plus că eu până nu călăresc o cămilă d-aia nu mă las…

Elveția. Păi dacă am bani să mă plimb peste tot prin lume, trebe să ajung la elvețieni. Să-i pun la bancă. Și să-mi iau ciocolată. Un munte… Dar nu mi-ar plăcea să stau acolo. Cică au taxe și impozite mai mari ca noi.
Asta pentru băștinați, nu pentru boieri cu bani grămadă. Că ălora le cer puțini bani, de aia e un plus să ai banii acolo în bancă…

Fidji. Insulele Fidji. Ăia de-i băteam noi la fotbal pe vremuri. Aă ăia niște peisaje de acolo ai vrea să rămâi. Cred că aș putea să stau acolo 3 luni. Să mă trimită cineva acolo, cu bani de cazare, la 2 stele, nu lux, și cu 20 euro pe zi de papa, aș sta acolo bine merci, fără probleme.
Cremă antisolară iau eu d-acasă… Că acolo poate e scumpă.
Nu știu să inot, dar aș putea oare face pluta de la o insulă la alta?

Finlanda. Băi, dacă nu apuc să vău eu un finlandez d-ăala căt oi trăi, fac urăt. Că au o limbă al naibii de ciudată.
În afară de asta, am auzit că e cea mai liniștită țară din lume.
Ăia nu urlă niciodată unul la altul… Nici claxoane nu dau în trafic… O legendă urbană zice că în Somero, ultimul claxon de mașină a fost auzit în 1991.
Plus că au drumuri sigure, nu numai datorită anvelopelor, ci și a civilizației.
Până și în Italia ăia nu fac urât în trafic, cum facem noi…

Va urma…

P.S. Particip iar la Happy Weekend. De la Elly!

Comments

comments

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.