Ignifugare Lemn: un proces esential in protejarea unei case

Care este tratamentul lemnului impotriva daunatorilor clasici: incendiu, fungi, carii de lemn?

Tratamentul se numeste ingifugare si este un tratament preventiv. Acesta este pasul inteligent care trebuie facut pentru a evita neplacerile cauzate de factorii mai sus mentionati. Si daca pagubele materiale nu sunt destul de convingatoare atunci esti sigur ca vrei sa periclitezi sanatatea si integritatea familiei tale?

Procesul de ignifugare lemn reprezinta imbunatatirea comportamentului la foc a materialelor lemnoase. Ignifugarea lemnului este operatiunea de impregnare sau pulverizare a suprafetelor de lemn.

Ignifugarea se poate face cu o solutie ignifuga de tip “trei in unul”: tratament impotriva cariilor de lemn, impotriva mucegaiului si impotriva focului.

Costurile sunt relative scazute in comparatie cu daunele pe care pericolele mai sus mentionate le pot cauza.

Ce trebuie sa stim despre procesul de ignifugare lemn?

Pentru a avea efectul scontat acest tratament trebuie sa fie realizat conform unor norme stricte, de catre personal special instruit.

Este un tratament ce se desfasoara in doua etape la interval de 24 de ore.

  • Permite ulterior tratarii, vopsirea/acoperirea/lacuirea lemnului.
  • Inhiba dezvoltarea fungilor si a daunatorilor
  • Imbunatateste comportamentul la foc

Ce trebuie sa stim cand alegem sa contractam un serviciu de ignifugare lemn?

Un pret prea mic pentru un process de ignifugare lemn nu reflecta o afacere buna .Extrem de important este raportul calitate pret determinant in alegerea acestui serviciu.

Prestatorul trebuie sa fie autorizat pentru efectuarea acestor servicii de ignifugare lemn (Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protective Civila).

Prestatorul  va efectua masuratori de suprafete,temperature si umiditate atat a aerului cat si a materialului lemons. Va intocmi un raport cu toate aceste date care va parveni beneficiarului.

Informatiile precum temperature sau umiditatea sunt determinante in posibilitatea efectuarii operatiunii de ignifugare lemn si reusita acesteia

Va determina modul de ventilatie(natural /artificial)

Va detrmina consumul specific, va alege solutia ignifuga si modul de tratare a lemnului in functie de natura lucrarii

Va pune la dispozitia beneficiarului documentele justificative de achizitie materie prima si fisele tehnice/avizele substantelor ignifuge folosite.

Din documente se poate determina  consumul/m2 si costul propriu-zis (cu substanta), un cost prea mic trebuie sa ridice semen de intrebare

Va ignifuga esantioane care vor fi testate in conditii de laborator pentru a determina reusita operatiunii. Atentie!! esantioanele vor fi tratate in prezenta beneficiarului in aceleasi conditii cu aceiasi substanta ignifuga ca si restul lucrarii, dupa care vor fi sigilate si trimise la laborator.

Substanta trebuie aplicata si in locurile ferite sau greu accesibile.
ignifugare lemn

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.