In ce consta un implant dentar?

Tot auzim vorbindu-se in ultimul timp despre implant dentar. Dar stim ce inseamna asta? Implantul dentar permite inlocuirea unuia sau mai multor elemente dentare pierdute cu „radacini artificiale ”de titan, printr-un proces biologic, care poarta numele de oseointegrare si care permite aplicarea unei proteze fixe.

Istoria implantului dentar este una relativ recenta. Din 1952, anul in care Prof. Branemark a facut aceasta descoperire, pana in prezent, industria si cercetarile au produs implanturi dentare cu morfologii si suprafete de acoperire atat de inovatoare, incat acestea pot sa garanteze rezultate din ce in ce mai fiabile. Tehnicile actuale permit aplicarea unui implant dentar intr-un timp mult mai scurt fata de acum 10 ani. Desigur, depinde si de clinica si de aparatura folosita. De exemplu, daca doriti servicii de calitate si cele mai bune rezultate, puteti profita de oferta implant dentar de la clinica Cris Smile Salon. Pana pe data de 31 octombrie, pentru Implant Dentar ARDS, Implantium sau Paltop veti achita doar 390 euro, de la 490 Euro! Aceasta clinica este deja cunoscuta in Bucuresti pentru rezultatele extraordinare. Pacientii care au trecut pragul acestei clinici au plecat dupa procedura, si la propriu, si la figurat, cu zambetul pe buze.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar, asa cum spuneam, inlocuieste radacina. Un implant dentar consta intr-un surub mic din titan conceput pentru a inlocui radacina unui dinte natural care lipseste. Implanturile dentare sunt introduse in os. Datorita biocompatibilitatii titanului, implantul dentar se integreaza perfect cu osul si devine un bun punct de ancorare pentru dintele de inlocuire (coroana).

Ce sa faceti cand lipseste un singur dinte?

Exista trei moduri de a inlocui un singur dinte:

  1. O proteza partiala detasabila;
  1. O punte pe cei doi dinti ficsi;
  1. Implantul dentar care ofera suport pentru o coroana ceramica fixa.

Primele doua solutii au fost candva cele mai utilizate, acum, in schimb, au fost inlocuite in aproape toate cazurile de implantologie. 

Ce sa faceti cand lipsesc mai multi dinti?

Lipsa a mai mult de un dinte poate fi rezolvata prin plasarea unor implanturi dentare in puncte strategice, astfel incat acestea sa devina stalpii necesari pentru constructia unei punti fixe. Aceasta metoda evita distrugerea unor dinti sanatosi pentru a face o punte traditionala pe dinti naturali. Un alt avantaj al implanturilor, in comparatie cu proteza fixa traditionala, este faptul ca prezenta surubului blocheaza resorbtia osoasa. Punteal poate fi confectionata din ceramica metalica sau ceramica zirconiu (fara metal), care este complet alba, deoarece nu are structura metalica.

Ce sa faceti cand lipsesc toti dintii?

Cand din diferite motive, de exemplu cand aveti carii sau pioree, lipsesc toti sau aproape toti dintii naturali, alternativa protezelor mobile este inserarea a 4 sau 6 implanturi distribuite pe intregul arc, pe care este apoi insurubata o proteza fixa.

Care sunt componentele implantului dentar?

Proteza fixa pe implanturi consta din patru elemente:

  1. a) coroana care poate fi din metal ceramic sau in zirconiu ceramic;
  1. b) surubul care se uneste cu bontul de implant;
  1. c) bontul care poate fi din metal sau din zirconiu;
  1. d) implant dentar de titan care se potriveste in os.

Coroana insurubata sau cimentata pe implant dentar?

Exista doua moduri de a insera coroana pe implanturi dentare: coroana insurubata si coroana cimentata. Cu prima metoda, legatura dintre implant si coroana se face printr-un surub care trece. In a doua metoda, legatura este asigurata prin utilizarea de cimenturi. Ambele metode sunt valabile si depinde de medicul dentist sa decida pe care sa o foloseasca.

Varsta inaintata este o problema pentru inserarea implanturilor dentare? Nu exista limita de varsta. Un pacient se poate confrunta cu implantologia dentara la orice varsta, deoarece mecanismele de vindecare sunt aceleasi, indiferent de varsta pacientului.

Daca aveti nevoie de un implant dentar, puteti sa va faceti oricand o programare la clinica Cris Smile. Rezultatele sunt garantate si surprinzatoare.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.