IN TOATA TARA, NOI SI JUSTIFICATE PROTESTE!

Peste 5000 de oameni, de toate varstele si categoriile sociale, au protestat, din nou, aseară, în Piața Victoriei din Capitala, față de modificarea Codurilor Penale. In replica “pasnica” zonă a fost impanzita de jandarmi gata pregatiti de… intervenție! Ceea ce, din cate s-a vazut si pe micile ecrane, s-a si intamplat! Pe parcurs au existat numeroase incidente între manifestanții pasnici și jandarmii trimisi de catre cei contestati, iar mai mulți protestatari au fost târâți cu forta in dube tocmai de cei meniti sa… “asigure ordinea” în Piata! Intre… indubati, coicidenta sau nu (inclinam spre a doua varianta!), s-a numarat si un jurnalist german, Paul Arne Wagner, zice-se nimeni altul decat autorul un documentar despre Liviu Dragnea, în județul Teleorman, intitulat “Aici nu-l avem decât pe Dragnea”.

Colegul nostru de la Passport Productions, declarau alti jurnalisti, a fost smuls brutal de langa noi in timp ce filma si aruncat in duba jandarmerie iîmpreună cu alți protestatari. Nu stim cati au fost ridicați. Nu stim unde i-au dus”, se spune si se arata si pe pagina de Facebook a Passport.

Momentul, mai mult decat jenant si penibil, a fost filmat și postat inclusiv pe Blogu’ lui Otravă. Protestatarii, nemulțumiți de felul în care au trecut pe repede înainte prin Camera Deputaților modificările la Codul de procedură penală care restrâng marja de acțiunea procurorilor și îi avantajează pe infractori, au strigat “Nu cedăm!”, “DNA să vină să vă ia” și “PSD, ciuma roșie!”

La protestul din Bucuresti a fost prezent, ca de fiecare data, si filosoful Mihai Șora. Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a postat chiar si o imagine în care apare alături de acesta. Pentru dorita si ordonata diminuare a numarului de protestatari, jandarmeria a blocat la un moment dat si accesul în Piață al celor care ieseau de la metrou! La ora 21:00, s-a cântat “Deșteaptă- te, române!” și s-au aprins, ca de obicei, lanternele telefoanelor mobile. Unii au rupt gardurile instalate de jandarmi şi au pătruns pe carosabil, cativa dintre ei aşezându-se pe şosea, scrie News.ro.

Gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul județean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituții și legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituții independente și le pun sub cizmă politică, fură democrația cu totul. România devine Koruptistan, iar democrația se transformă în cleptocrație”, au scris reprezențanții comunității Corupția ucide pe Facebook.

Aflu ca manifestații similare au avut loc şi la Sibiu, Iaşi, Braşov sau Oradea. “Dacă vreodată vă simțiți obosiți și vă gândiți că nu mai are rost, mai ganditi va!” – sursa: internet

Asadar, o seara de iunie marcata de convulsii si evenimente generate de nedreptatile si abuzurile celor de la guvernare, pe care marea majoritate a romanilor nu le mai pot suporta! Inchei aici cele scrise, cu obinsnuita-mi sintagma: ce-o mai fi, vom mai vedea!

proteste

proteste

(Foto: Liviu Florin Albei/Inquam Photos-internet)

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.