INEGALITATI SUNT PESTE TOT, DAR CU PENSIILE-I PREA DE TOT!

“Sunteti pierduti daca uitati ca roadele sunt ale tuturor, iar pamântul al nimanui.”

Jean-Jacques Rousseau în “Despre inegalitatea dintre oameni“.

Nicodata in lume nu va exista, mai ales in sfera sociala, egalitate intre oameni. Egalitatea inchipuita despre care s-a tot vorbit si se vorbeste, este de fapt mijlocul de a demonstra… inegalitatea! Banii sunt (si-ti dau) intradevar o putere despotica. Dar in acelasi timp sunt si cel mai mare egalizator. In aceasta consta puterea lor. Banii fac, paradoxal, inegalitatea egala! Si ca asta-i trista realitate, sa concretizam cu cateva exemple pe care ni le ofera sistemul nostru de pensii. Mai exact, societatea in care (inca) traim. Majoritatea cetatenilor de rand, cei care au trudit de la tinerete si  pan’la batranete, trag acum, in anii de pensie, cum se mai spune, barca pe uscat!

Din pensia primita, rar le mai ramane ceva, dupa achitarea nevoilor zilnice (hrana, medicamente, impozite etc). Mai exista insa si o alta categorie, ceva mai “saltata”, a celor ce beneficiaza (fie datorita studiilor sau postului detinut), carora pensiile le asigura, intr-un fel sau altul, un trai ceva mai acatarii. Deci, fara sa mai punem la socoteala si pe cei cu pensii minuscule (din ‘n cauze si motive stiute numai de ei), iata ca avem deja o relativa imagine a inegalitatii! Dar ca aceasta inegalitate sa fie si mai pregnanta, haideti sa mergem si pe la…barosani, la cei, nu putini la numar, a caror pensii sunt realmente megalomanice si, de ce, nu? chiar de ne explicat.

Din randul acestora, din start excludem, firersc, pe actualii si fostii Presedinti ai Romaniei, pe sefii Executivului si pe alti mari demnitari. Ce spuneti, sau ce mai puteti spune bunaoara, de pensia de… 400 de milioane pe care o incaseaza lunar, un fost magistrat din Arges, fost procuror la Curtea de Apel din Pitesti si comandant la Penitenciarul de la Colibasi?!

Oare ce a facut omul acesta, GH.B, pentru Romania?! Cifrele si modul cum s-a ajuns la ele, sunt pur si simplu, stigatoare la cer! Mai ales la noi, in Romania, o tara mica si cu o medie a pensiilor foarte joasa?!
Te mai intrebi: cum a fost posibil sa ai, intr-o tara saraca, asemenea baroni ai pensiilor?! Ce nerusinare trebuie sa ai, ca roman, sa poti beneficia de o asa pensie?! Dar din nefericire cazul, cum spuneam, nu este singular, mai cu seama ca majoritatea juristilor au pensii babane! Iata, insa si o tanara politista,

I.A., care la numai 42 de ani, are pensie de… 130 de milioane! Politistii care prind infractori, câstiga de câteva ori mai putin. I.A. a fost cel mai tanar chestor din Politia Romana, la doar 35 de ani. Iar acum, dupa ce tehnocratii in deriva spala putina inclusiv de la Ministerul Internelor,  este pe cale sa devina nu doar cea mai tanara „chestorita” pensionara, dar si una dintre cele mai avute.

Fara comentarii! Alte exemple! Un fost si actual ministru, primeste de la MAE, lunar, 88.800 lei, 47.170 de la Senat si peste 90.000 ca prof. universitar. Faceti dvs. totalul si cruciti-va! Asa “egalitate”, mai zic si eu! Practic, nici nu mai poti sa zici ceva! Doar ca, pentru a nu va retine prea mult, cu exemplificarile ma opresc aici. Fac insa precizarea ca asemenea mostre de inegalitate flagranta sunt multe, multe de tot! Se tot spune insa ca, pentru a se evita totusi prabusirea sistemului de pensii, Executivul (oare care?!) cauta solutii de rezolvare a problemei!

Sa speram, ca doar atat ne-a mai ramas! A, nu. Gresesc! Ne-a mai ramas, ce-i drept, si cate un mizilic de pensioara! Ca sa fim….egali!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ce telefon să-mi iau?

Am o întrebare pentru popor. Ce telefon să-mi iau? Musai trebuie să-mi schimb janghina actuală, după cum bine știți. După...

Întrebare de baraj

Nu știu câți dintre noi se mai duc în zilele astea la restaurant. Dar am pentru toții o întrebare de...

COMENTARII PRIETENEȘTI LA TIMP ȘI…. DESPRE TIMP!

Nu știu dacă- ți sunt sau nu prieten, dar încerc totuși să comentez cele scrise de ține, Francisc 1 Bouda!...

Close