Ingrijirea vacilor pe timp de iarna

Se instaleaza sezonul rece si o data cu acesta intervin alte griji ale fermierilor. Se schimba modul in care se ingrijesc de animalele din dotare, din nevoie de a le proteja de frig si de a le asigura hrana si apa necesare, adaptate noilor conditii. Cand vine vorba de vaci se stie ca acestea nu sunt foarte pretentioase si rezistente la frig, dar au nevoie de un ritm treptat trecut de la pasunat la stabulatie.

In functie de conditiile climatice incepand cu perioada octombrie si pana in aprilie, vacile vor fi tinute in grajd, astfel ca acestea nu se vor mai hrani din pasunat si nu se vor mai hidrata cu apa  de izvor. Sunt necesare dotari corespunzatoare, adapatori vaci de calitate.

Adaparea vacilor pe timp de iarna

Specialistii spun ca in timpul iernii vacile au nevoie de o cantitate mare de apa pentru ca acestea consuma mai multa hrana din substanta uscata. In medie, vor fi necesare 4 pana la 6 litri de apa pentru fiecare kilogram de hrana de acest gen. Apa trebuie sa aiba si o temperatura optima, intre 10 si 12˚C. De aceea, se recomanda de la sine evitarea apelor reci sau mai rau, inghetate, de unde si interesul unui fermier de a se dota cu adapatori corespunzatoare.

Magazine de profil

Cand ai nevoie de medicamente pentru animale te adresezi unui medic veterinar. Cand ai nevoie de echipamente si accesorii, diverse dotari ale fermei te vei adresa desigur magazinelor de specialitate. Superfarmland.com este locul perfect; spre exemplu la capitolul adapatori vaci exista o varietate de produse – de 6 litri capacitate, cele din fonta, cu fund inclinat, de nivel constant, cu protectie antiinghet de asemenea etc., ba chiar exista si solutii pentru adaparea vacilor cand sunt la pasune sau sunt in interior, la adapost. Acestea se pot monta pe perete sau pe teava, deci dupa caz exista optiuni ce se pliaza pe ceea ce prefera fermierul.

Rezultatul ingrijirii corespunzatoare

Orice fermier stie ca pe masura ce isi ingrijeste vacile corespunzator si productia de lapte va fi una pe masura. Laptele va fi gustos si indestulat. In functie de productia pe care  o dau se vor repartiza vacile astfel incat acestea sa primeasca hrana necesara si adaptata. Unele pot avea nevoie de un supliment. Dar pentru o productie medie de 5 pana la 10 litri de lapte ratia de hrana include elemente fibroase si suculente.

O vaca sanatoasa ofera un lapte asemenea. Astfel, trebuie sa existe un interes maxim pentru ce si cat consuma si bea. Adapatorile si spatiile special amenajate pentru hrana, locul de dormit si tabieturile zilnice, de periat spre exemplu contribuie fara doar si poate la o stare de bine a vacilor.

Pentru dotari variate si pentru nevoia de produse specifice adresate acestui sector magazinul fermierului, superfarmland.com, este o recomandare. Pentru necunoscatori sau pentru cei nesiguri de optiunea pe care ar trebui sa o aleaga echipa ii asteapta cu sfaturi profesionale. Investitia, de orice fel ar fi ea, este menita sa isi demonstreze calitatea si sa nu se repete prea curand – asigurati-va ca adapatorile sau oricare alte produse sunt pliate pe necesitatea tipului de spatiu din ferma si adaptate numarului de animale detinute.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
ANSWEAR.ro – top 3 categorii de haine preferate de femei

Femeile mereu isi cumpara haine, chiar daca sifonierul lor este deja plin, iar hainele stau sa cada peste oricine indrazneste...

ROBIA RROMILOR-O PROBLEMA MORALA A SOCIETATII NOASTRE?!..

Robia romilor din spațiul românesc a fost mai mereu una dintre cele mai lungi și oribile din istoria umanității. Azi,...

Mergi cu 335!

Daca vrei sa razi cu lacrimi in autobuz, in timp ce mergi catre treburile tale, mergi cu 335. Dar nu...

Close