Intretinerea corecta a aparatului de aer conditionat, decisiva pentru prelungirea duratei de functionare

Toata vara ne-am bucurat de beneficiile certe ale aparatului de aer conditionat, care  a fost un aliat de nadejde cu ajutorul caruia am facut fata cu bine  temperaturilor caniculare, constienti ca investitia facuta atunci cand l-am achizitionat a meritat toti banii. Dar, pentru ca durata lui de buna functionare sa fie cat mai lunga, iar functiile cu care acest aparat este inzestrat, fie ca este vorba de racire si incalzire sau doar  racire,  sa dea randamentul corect, trebuie sa-l folosim respectand o serie de reguli si, totodata, sa ne preocupam de intretinerea corespunzatoare a acestuia.

Fie ca este vorba despre aparate fara dotari de ultima generatie, sau unul ultramodern, precum aer conditionat daikin, care are si functii de purificare a aerului, absoarbe particule microscopice si poate descompune chiar anumite bacterii,  toate au nevoie de o intretinere corecta pentru a le prelungi durata de viata. Bineinteles, majoritatea operatiunilor corespunzatoare intretinerii acestor aparate de aer conditionat vor fi realizate de personal calificat in domeniu. Astfel, periodic, va fi nevoie de ajutorul unor specialisti care vor executa diverse lucrari specifice, precum igienizare, service, incarcare cu freon si diverse revizii necesare aparatului de climatizare. Alaturi de aceste operatiuni tehnice pe care le vom lasa pe mana instalatorilor, sunt si cateva pe care le putem realiza singuri, fara a fi necesara pregatirea in domeniu, ci doar o informare atenta din cartea tehnica a aparatului instalat in casa.

In primul rand, aparatul de climatizare trebuie sa fie adecvat spatiului in care va functiona, nicidecum unul subdimensionat, care va fi exploatat intens si se va deteriora in scurt timp. Iar dupa alegerea lui corespunzatoare dimensiunii camerei, va trebui utilizat corect. Astfel, pentru un bun randament este esentiala setarea temperaturii optime de functionare, fara a ajunge la diferente prea mari intre gradele de afara si cele din incapere, ideala fiind incadrarea intre 21 si 25 de grade Celsius. De asemenea, este foarte important sa nu suprasolicitam aparatul, procedand la porniri si inchideri frecvente. Utilizarea in acest mod va determina cresterea inutila a facturii la energie si oricum nu vom obtine efectul de racorire intensa, camera incalzindu-se repede la loc dupa ce oprim iar aparatul. In ceea ce priveste acele operatiuni de intretinere pe care le putem face, acestea se refera in special la curatarea filtrelor, cu apa calda, in care se dizolva un detergent neutru, pentru a indeparta murdaria care se depune in timp. Apoi, vom proceda la uscarea cu grija a acestor componente.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vinerea nu se halește carne?

Parcă miercurea și vinerea nu se halea carne, nu? Păi în stilul ăsta, să răspândim frumos vestea. VINEREA NU BĂGAȚI...

IN CAUTAREA BINELUI MULT DORIT!…

Se pare că izolarea ,ce devenise tot mai greu de suportat, a lasat si va lasa urme tot mai adanci...

Concurs – ce ai face?

Să admitem prin absurd că ai avea 100 miliarde euro. Sau dolari, sau lire starline. Găseşti o valiză de bani,...

Close