Japonia aproape de un nou atac cu gaz sarin?

La fix 20 de ani de la atacul cu gaz sarin din metrou, Japonia este ținta unei “glume“.
O dronă care prezenta o cantitate redusă de radiaţii a aterizat pe acoperişul biroului premierului japonez, Shinzo Abe, din Tokyo. Aparatul fără pilor a fost observat de unul din lucrătorii din cadrul cabinetului premierului.
Din fericire, drona nu prezenta niciun pericol real, indiferent se urmele de material radioactiv pe care le emitea. Premierul Shinzo Abe era la acea dată într-o vizită în Indonezia.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat că Japonia ar trebui să restricţioneze folosirea acestor drone (devenite foarte populare, fiind folosite pentru spectacole, filmări aeriene etc.) în spațiile publice, mai ales că unele sunt deja echipamente scumpe, ce pot permite zborul la peste 250 metri de sol.

Această situaţie vizează nucleul Guvernului japonez, biroul premierului, şi vom lua măsurile necesare, inclusiv o anchetă detaliată a poliţiei

a declarat acesta, amintind de drona care a aterizat în curtea Casei Albe în ianuarie.

Și iată așa, o dronă oarecare aterizează pe clădirea premierului, într-o țară în care siguranța este la ea acasă, Japonia. Vă dați seama că o jucărie de maxim 50 de dolari poate zbura nestingherită într-o zonă suprapopulată a orașului Tokyo, apoi poate scăpa voit 200-500 de grame de gaz sarin? Atacul dronelor once again…

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.