Jurassic World – dacă te aleargă ceva, FUGI!

Azi apare în cinematografe Jurassic World, al patrulea film din seria Jurassic Park. Nevăzând niciunul din filmele precedente (1993, 1997 și 2001), nu știam la ce să mă aștept. Știam doar că au clonat unii niște dinozuari și au făcut parcde distracții și curiozități.
Dacă ați văzut primele trei părți, ar fi păcat să pierdeți Jurassic World. Efecte speciale cât cuprinde, dinozauri mici, mari, jucăuși, o plăcere.
Dacă nu ați văzut nimic din Jurassic Park, puteți viziona filmul “as is“, fără să vă bateți capul cu de unde a apărut insula aia, cum au făcut dinozaurii, ce e ăla InGen și așa mai departe.

Jurassic World urmărește povestea a doi frați, care pleacă pentru o săptămână “de vis” pe insula Nublar, unde era și parcul de distracții Jurassic, redeschis de curând. Cei doi frați trebuiau să pice în grija mătușii lor, însă acesta nu avea timp de dădăcit copii, așa că-i pasează subalternei sale, care-și ia angajamentul că va avea grijă de ei.
În altă parte a insulei, exista laboratorul genetic. Unde, se creau dinozauri. Mai mari, mai fioroși, cu mai mulți colți!
Și cum oridene șefului nu se discută, ci se execută fără tăgadă, toată echipa de cercetători, în frunte cu mătușa copiilor, s-au pus și-au creat un dinozaur. Mare, fioros și al naibii de inteligent.
Numai că, în goana lor după dinozaurul suprem, cercetătorii nu s-au gândit la efectele secundare. Așadar, dinozaurul, având și gene de cameleon, se putea camufla.

Și de la aceste efecte secundare, s-a ajuns la un super dinozaur, foarte inteligent care ucidea pur și simplu din plăcere. Acesta evadează din țarcul său, ucide câțiva cercetători, apoi dă iama în parc. Ucide alți dinozauri și-și fixează ochii pe cei doi frați, care se plimbau liniștiți prin parcul natural într-o sferă (mijloc de transport).
Filmul te ține în suspans și este plin de efecte speciale frumoase. În plus, este partea a patra din serie, deci nu trebuie ratat.
Filmul este adus în țară grație RoImage, cărora le mulțumesc pe această cale.

P.S. Fac și un mic spoiler alert. Cine a văzut Godzilla?

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.