Recomandări filme ianuarie 2016

În acest început de an am vizionat o mulțime de filme bune. Unele ar fi foarte păcat să le ratați. Nu voi începe să le prezint într-o ordine bine definită, ci după cum mi le amintesc.

Zoolander 2. Continuarea oarecum firească la Zoolander. O comedie frumoasă, exact cum trebuia. Am observat și-n acest film ca și-n altele, ceva tare ciudat. Secvențe extrem de comice din trailer sunt tăiate din pelicula finală. De exemplu, în trailer vedem când Owen Wilson pune mâna pe televizor și se repede la Ben Stiller, însă în film… secvența a dispărut definitiv. Și alte 2 secvențe mărunte. Râzi la trailer apoi când aștepți faza în film, ești nițel dezumflat că nu apare. Per total o comedie bună, care merită văzută alături de familie și prieteni. Unde mai pui că apar și o mulțime de nume sonore din muzică și modă: Sting, Justin Bieber, Rudolf Valentino, Skrillex, ca să amintim doar câțiva dintre aceștia.

Un bunic dezlănțuit. Aici, Robert De Niro a cucerit box office-ul românesc cu rolul său din comedia “Bunicul Dezlănţuit” şi a fost primit cu entuziasm de peste 74.000 de spectatori, generând încasări de aproximativ 1.461.393 lei, cifră care a reuşit să-i asigure titlul de cea mai bună lansare cinematografică a acestui an. O comedie cum rar mi-a fost să văd. Dacă mai ține cineva minte seria “Înghețată pe băț“. Am râs ca un nebun întreg filmul. Nu știu ce alte comedii vor ajunge așa aproape de încasări ca acesta. Și sincer să fiu, nu mă așteptam să fie mare chestie de el. Însă e un film pe care să-l vezi și să-l cumperi pe DVD să-l ai și pentru nepoți. Multe mulțumiri echipei Freeman Entertainment!

Cum să fii singur şi fericit. Mă așteptam la ceva mai mult. Părerea mea personală este că Rebel Wilson nu are ce căuta în filme. Nu știu de ce, însă pe mine personal mă enervează. E inodoră, incoloră și insipidă. Și parcă vrea cu tot dinadinsul să iasă ea în față, să arate cât de haioasă și isteață e. S-a râs în sală, deci se pare c-a fost o comedie pe cinste. Eu însă nu m-am putut bucura de ea din cauza actriței principale.

Un testament nou nouț. Film belgian. Comedie cu nebuni. “Dumnezeu n-a murit. Trăiește și locuiește în Bruxelles“. O comedie despre Dumnezeu, un individ de-a dreptul enervant, rău cu familia sa (soția și fiica), iar singurul care-a scăpat de “nebun” era Iisus. Într-o zi, enervată de faptul că era bătută de tatăl său, fiica lui Dumnezeu accesează calculatorul acestuia și trimite sms-uri la toate persoanele de pe mapamond, spunându-le cât mai au de trăit. Unul 4 zile, altul… 102 ani. Vă dați seama ce poate ieși din încurcătura asta!

Usturoi. Comedie românescă. Filmul pe care l-am așteptat un an și ceva să-l văd la cinema. Ce să zic… condițiile în care am văzut pelicula nu că n-au fost bune, ci oribile. L-am văzut la Scala, pe vremuri unul dintre cele mai bune cinematografe din București. Pe foarte vremuri… În sală extrem de frig, iar imaginea sub orice critică. Nefocusată, ștearsă, ceva de speriat. În mijlocul sălii exista un radiator care arunca niște vagi urme de căldură în sală. Dacă te apropiai de el, nu înțelegeai ce zic ăia în film. Care vorbeau cu toții ardelenește de stăteai preț de câteva replici până să te prinzi ce-au vrut să zică. Iar despre film… mă așteptam la mai mult. La cât s-a promovat în on-line, mă așteptam să râzi cu lacrimi întreg filmul. Ei bine, n-a fost să fie. Comedioara e ușoară, statică și are multe lipsuri. Însă, pentru un film făcut de cineva care nu are pregătire de specialitate și e la primul lui film, a ieșit mai mult decât bine. Jocul actoricesc al copiilor a fost sincer, iar secvențele cu Gaben au fost de-a dreptul delicioase. Eu de fiecare dată când îl aud pe Gabi, mă apucă râsul. Și am impreia c-a apărut și Groparu în film, îmntr-o scurtă secvență, fiind o victimă legată fedeleș într-un portbagaj!

Welcome to the jungle. Comedie mediocră în care Van Damme ne arată și alt rol în afară de cel de mare karatist sau țintaș de renume. Acesta este angajat de o agenție de publicitate pentru a-i face pe colegi să fie mai înfrățiți unii cu alții, într-un team-building de pomină. Adică pe o insulă pustie. Ajung ei acolo cu un avion care te mirai cum de mai zbura, legat cu sârmă. Acolo pilotul moare subit iar Van Damme este atacat de un tigru din sălbăticie. Cum credeți că se va descurca o echipă de oameni fără experiență în natură?

The star chamber. Film de acțiune cu Michael Douglas. Un film vechi, din 1983. Prezintă câteva cazuri în care niște criminali scapă de acuzații din cauză că arestările acestora nu au fost “ca la carte“. Un grup de judecători, frustrați de legea permisivă care pune în libertate criminali înrăiți, fac parte dintr-o organizație care punea un ucigaș plătit să facă treaba statului. Adică pedeapsa cu moartea pentru acei criminali odioși. Ce te faci însă când un răufăcător este pus în libertate, ucigașul plătit este pe urmele lui și apar dovezi noi care îl absolvă pe răufăcător de crimă. Ce faci? Îl salvezi din țința ucigașului pe care l-ai pus pe urmele lui, sau îl lași să moară deoarece “ar fi un nenorocit în minus“?

Home invasion. Un film de acțiune, asemănător cu “The Purge” și “Panic Room“. Mă așteptam să fie o porcărie, însă jocul actoricesc nu a lăsat de dorit. O acțiune închegată bine, în care parcă-ți doreai să apară un super-erou să-i ia la bătaie pe bagabonți. Însă nu am avut satisfacția asta, doi dintre cei 4 răufăcători murind subit, în timp ce ceilalți doi mor într-un mod cât se poate de previzibil. Per total un film bunicel, nu o capodoperă a cinematografiei, însă de-o notă șapte tot îl consider.

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
REGULA CELOR TREI, NU DE 3… SIMPLE, CI LUCRURI INSEMNATE !

  -Trei lucruri sunt cele mai de pret in viata:dragostea,credinta si increderea.... -Trei lucruri nu se intorc niciodata:timpul,cuvantul si sansa....

Maggie – trailer oficial

Iată că Schwarzenegger, de când s-a reapucat de filme a început să facă tot felul de "nefăcute". Zilele trecute declara...

O veste bună pentru copiii cu autism!

Recunosc, nu știam mai nimic despre autism. Consideram, spre rușinea mea, că un copil autist este retardat. Asta până când...

Close