LA UN AN DE GUVERNARE, PROTESTE SI NEMULTUMIRE MARE!

In urma cu exact un an de zile, PSD-ul obtinea o mare victorie (cea mai clara la alegerile parlamentare din ultimii 24 de ani) in alegeri, prin votul… minoritar(!), comparativ cu numarul de persoane cu drept de vot, victorie considerata, la acea vreme, drept “ultima solutie,dupa Revolutie”! Asa se credea (de cine oare?!) atunci! Acum, la ora bilantului? Prapad! Prapad cvazi generalizat, generaor de justificate si repetate nemultumiri in randul populatiei, in randurile tuturor cetatenilor cinstiti hotarati ca prin protestul lor sa puna, pe cat posibil, capat nelegiuirilor, abuzurilor si tuturor relelor din Romania.

Drept urmare, peste 15.000 de persoane au protestat si duminică seara, în toată țara, față de modificarea legilor justiției, solicitand in acelasi timp, demisia Guvernului si pedepsirea celor vinovati de actuala stare de lucruri.

În București protestul celor peste 10.000 de oameni, a început în jurul orei 18:00. Între primii manifestanți prezenți în Piața Victoriei s-au numărat de aceasta data si liderii opoziției: Dacian Cioloș (președinte Platforma România 100), Ludovic Orban (președinte PNL) și Dan Barna (președinte USR), alături de reprezentanți ai mai multor organizații civice. Oamenii au scandat: „PSD, ciuma roșie!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Justiție, nu corupție”, “Noi cu totii, voi cu hotii”, “Rezistam” s.a.m.d. Manifestații similare s-au desfasurat și la Brașov, Bacău, Iași, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Galați, Timișoara, Craiova, Sibiu, precum si-n diaspora. Pretutindeni s-a manifestat pasnic si civilizat, cerandu-se dreptate si legalitate, nu furturi si minciuni!

Este începutul dictaturii hoţiei în România şi e doar o chestiune de timp până când se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicăi Stănoiu şi a lui Adrian Năstase, furtul din banii noştri va redeveni normă acceptată şi nepedepsită a comportamentului politic, iar hărţuirea magistraţilor independenţi va fi un fapt cotidian. Noi toţi vom continua să sărăcim şi să trăim într-o ţară fără spitale, fără şcoli sau autostrăzi, în care fiecare dintre noi este bătaia de joc a unor autorităţi publice abuzive, incompetente şi corupte. (…) Haideţi să ne apărăm dreptul la libertate şi demnitate, drept atât de greu câştigat. Maşina de vot PSD, ALDE, UDMR continuă să ne macine libertatea, pe care noi avem datoria să o apărăm pentru noi şi pentru copiii noştri”,

se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, creat de 11 organizații civice.

Am mai aflat, din presa scrisa si tv, ca tot ieri, duminica, s-a desfasurat la Craiova, in organizarea PSD-ului, o manifestare, chipurile… de omagiere a Regelui Mihai (dar initial era, din cate se cam stia, pentru apararea lui Dragnea!). Cine credeti ca era acolo, la omagiere, in frunte!? Nimeni alta decat d-na Olguta Vasilescu, cea care acum e, intre altele, si mare… regalista!

Dar, probabil, d-na ministru a uitat acum, ca pe vremea cand era mambru infocat al Partidului Romania Mare, ea si Vadim Tudor nu mai pridedeau in injuraturi si acuze abjecte, la adresa fostului suveran al Romaniei! Iata, deci, ce jalnica …metamorfoza! Iata asadar, cum stau la loc de cinste acum, in era PSD, camelionismul si oportunismul! Alaturi de minciuna, nedreptate, abuzuri si hotie – impotriva carora s-au desfasurat si manifestatiile pasnice de aseara! La cele scrise, adaug si mai multe imagini sugestive, provenite din presa sau din alte surse legale.

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.