Lenea, boala românului?!

De câteva zile mă lupt cu lenea. Nu că nu m-aș fi luptat eu cu ea de obicei, însă în ultima vreme, lenea a început să câștige.
– O fi ceva în atmosferă! îmi spune nevastă-mea.

Am acceptat explicația o dată, a doua oară, a treia oară, dar mai mult nu. Că prea e peste poate. Cum naiba că eu n-aveam probleme de acest gen. Auzi tu, ba ceva în atmosferă, ba e de vină temperatura, ba “norii ăștia” ba “astenia de primăvară“. A naibii astenie de primăvară mă, că de prin noiembrie numai în astenia asta s-o țin?

Rar mi s-a întâmplat în ultima vreme să mă trezesc dimineața (m-am și culcat cel mai devreme la 3, sincer să fiu) și să-mi zic, după metoda Dexter:
– Azi va fi o zi extraordinară pentru… orice
lene
L-am sunat pe Costin, nemaivorbind de ceva vreme cu el și i-am zis că mă simt așa, fără chef, fără vlagă, parcă mai tâmpit ca înainte.
– A, gata mă, știu ce ai!
– Ce mă? să nu-mi zici astenie, chimicale din aer sau raze psihotronice.
– Nu mă, ce dracu, știi că nu cred în teorii ale conspirației.
– Nu crezi, dar când ți-am zis că rușii au disipat norii de deasupra Moscovei, când a avut Madonna concert, ai zis că vorbesc eu din SF-uri!
– Da mă, aia a fost greșeala mea. Mă rog, hai să-ți zic ce ai!
– Ia uimește-mă!
– Boala lui Calache!
râse el.
– Hai băi, știi că n-am chef de glume!
– Știu mă. Ai lipsă de diverse în organism!
– Adică?
– Adică ia și tu niște vitamine, mă tâmpitule!
– Vitamine?
fu rândul meu să râd.
– Da, când ai luat ultima oară?
– Sincer să fiu, acum 20 de ani!
– Poftim! Și te mai miri. Uite, ce treabă ai mâine?
– Frecando da menta.
– Vino la mine la cabinet.
– Bă, e departe,
încerc eu portița de scăpare.
– Nu-i așa? Știu, ți-e lene. Ești o putoare. Vino la mine la cabinet să mai vorbim.

A doua zi, cu chiu, cu vai, m-am îmbrăcat să ies până la ăsta la cabinet. Deh, tipul psiholog, mai îmi dădea și-un sfat pe planul psihic și mi-am zis că în mod sigur mă va ajuta. Nu mi-a zis din prima să iau nuș ce vitamine, ci m-a luat din aproape în aproape.

Zice-se că lenea asta, deși e prevorbială “a românului“, are niște cauze la bază. Și contrat credințelor lui că Guvernul e bun și are grijă de noi, a recunoscut că există chimicale mai multe în aer, în apă, în hrană. am discutat pe tema apei potabile. Ce chimicale are în ea și ce e bun, ce nu e bun. Văzusem o emisiune în care prezenta că apa potabilă nu are doar 2 molecule de hidrogen și una de oxigen, ci o mulțime de altele: calciu, magneziu, fosfați, clor, cupru, plumb, ba chiar cianuri și uraniu.
Numai că asta n-ar fi o crimă de-a guvernului ca să ne omoare, după cum credeam eu, ci așa se găsește în cel mai limpede și curat izvor. Ăla care n-a fost atins de om în niciun fel. Iar valorile celorlalți compuși sunt undeva pe la 0,003%. Și culmea, consumul îndelungat al apei microbiologic pure (H2O) provoacă moartea. Deoarece nu are unele vitamine și minerale pe care le găsim într-o apă potabilă, cu care organismul nostru este învățat.
Abia pe finalul discuției mi-a zis ceea ce știam deja, însă nu prea pusesem în funcțiune. să fac mișcare, să mă culc mai devreme și să iau ceva vitamine.
– De care mă, că sunt zeci de mii și-am auzit fel și fel despre ele.
– Mă, eu de ceva timp iau de la VitaMIX tot ce am nevoie. De exemplu, aici gasesti uleiuri esentiale la cel mai bun pret. Am găsit ulei de chiparos și de ienupăr, ceea ce nu prea găsești pe nicăieri.
– Bine mă, dar mie îmi trebuiau medicamente!
– Vitamine vrei să zici, nu medicamente, nu încurca borcanele. Vezi la ei pe site ce vitamine au, caută ceva să aibă cât mai multe zdrăngănele, nu doar 2-3 chestii. Frate-miu și-a luat anul trecut și i-au priit.
– Nu mă minți?
– Hai că ești tâmpit. Sună-l mă. Sună-l și îți spune el.

Ajuns acasă mi-am comandat lăptișor de matcă, ulei de cătină și multivitamine. Când i-am zis lui Octav, un alt prieten de lăptișor de matcă și cătină a zis că nu există ceva mai bun, mai natural și mai sănătos. Să vedem ce și cum, deocamdată sunt în a treia zi de “cură“. Și dacă tot am fost în stare să scriu articolul ăsta destul de lung, cred că au ceva efect benefic.
Revin cu amănunte!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
O lume din ce în ce mai obosită are nevoie de un remediu

Într-o societate din ce în ce mai obosită, și stresată, este nevoie de un remediu bun. Și cum pe vremuri...

Nu ai nevoie de ele, dar le vrei!

Nu știu ce părere aveți voi, însă mie îmi plac aproape toate chestiile din acest filmuleț. Desigur, nu ai nevoie...

EPIDEMIA SCHIMBA ROMANIA. OARE? SI-N CE FEL?

Dupa ce aseara si ieri, mai toata ziua, canalele de informatii (presa scrisa, radio-tv-urile cat si net-ul) ne-au tot bambardat...

Close