M-am întors acasă!

Fraților, după 2 zile chinuitoare, m-am reîntors acasă.
Era vorba să mergem pe traseul Severin-Orșova, dar am mers prin defileul Jiului. Frumos, ce pot spune. Apa murdară, se vedea pe unde fuseseră inundații, pomii de lângă apă fiind plini de gunoaie și cârpe. Însă pădurile și munții te lasă fără suflare. A, bașca aerul curat…

Defileul Jiului

S-a făcut plecarea la 6.30 din fața Mitropoliei. Și după nici 5 minute a început calvarul urechilor mele.
Tanti ghid, o tâmpită fără pereche s-a apucat să spună vreo 5-6 rugăciuni. La microfon.
N-a fost asta deranjant, cu toate că avea o voce ca a ălora de dublează desenele pentru copiii retardați, de pe JingJiang sau DuckTV. Deranjant a fost volumul. Extrem de tare. Nu extrem, cum să explic eu… Ca la o nuntă d-aia cu maneliști de tare. De ai fi fost la 3 metri de boxă.

Și după ce-a terminat cu rugăciunile, a luat-o cu Dumnezeu știe ce predici și alte tâmpenii. Prin care spunea că orice boală e din vina noastră.
– Ai cancer? Pentru că nu ești curat sufletește! Și pentru că nu vrei să te vindeci!

La faza asta îmi venea să mă ridic și s-o lovesc în moalele capului cu ceva. M-a oprit nevasta.
Am urlat eu d-acolo de la mijloc la ea să termine cu prostiile și mi-au mai sărit vreo 4-5 cucoane în ajutor.
A închis bezmetica microfonul. Dar a pornit un DVD. Cu biserici și sfinți. Și DVD-ul ăla, când a început a luat-o direct cu-n clopot de biserică. Dat așa către maxim în boxe. De-a tresărit tot autocarul. Dacă murea careva de atac de cord era din vina lui, că nu-i curat sufletește și nu vrea să se vindece!

Când am văzut că se-mpute treaba, am băgat muzică la telefon și-am stat cuminte cu căștile pe urechi. Nasol e că-n 2 ore bateria de la telefon s-a descărcat.
Însă, sper bucuria mea, de seara m-am uitat să văd dacă laptopul are baterie. Era moartă, așa că până dimineața a stat cuminte la încărcat. Am pornit laptopul și-am pus telefonul prin USB să se încarce. Așa am ținut-o în ambele zile.
Pe la ora 13 am ajuns în Sibiu. Nu știu ce laudă multă lume orașul. N-am văzut mare lucru, ce-i drept. Doar piața aia mare a lor, de seamănă cu piața din Brașov. Fără porumbei, dar cu prinți și prințese. Aici am făcut poza aia cu sabia și-am dat primul Check-in pe facebook. Chin cu conectarea la wireless, nu mai vorbesc…
Și-am mers să vedem Catedrala. Nu știu cum îi zicea catedralei. O ditamai biserica, în spatele pieței. Na poze d-acilea.

IMAG3045

Sibiu

Și-n drum spre autocar am tras de nevastă-mea să intrăm într-un second hand. De mi-am luat două cămăși hawaiene. La 2 lei bucata. De-am întrebat-o p-aia de 3 ori:
– Patru lei amândouă?
– Da!
– Mă sigur?
– Da domnule!
– Nu șuguiești?
– Nu! Patru lei!

Le-am luat și-am fugit spre autocar, să nu se răzgândească aia!
La autocar altă belea. Că s-au rătăcit niște descreierați și nu mai știau pe unde s-o ia. Telefoane, hărți, ploaie, nebunie!

Într-un final am plecat de-am ajuns la mănăstirea Prislop. Și hai către mormântul lui Arsenie Boca. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu l-a îngropat pe vârful Ceahlăul, să facem o drumeție prin munți de 3-4 ore așa…

Și-acolo un deal nene, unde era mormântul. O oră jumate am stat la coadă! Ca să stăm la mormânt 1 minut și gata.

Însă a meritat. După ce-am plecat, la vreo 5-6 minute m-am liniștit. Pe nevastă-mea a luat-o bucuria după 10 minute. I-a încetat durerea de cap și de ochi. Nu mai voia papa, nu mai voia cafea, nici țigări. Dar a vrut la WC.
Cea mai idioată invenție de pe lumea asta este WC-ul turcesc!

Care era într-un hal… cum să explic. Nămol pe jos. Numai că lichidul ăla era pipi. Amestecat cu pământ. Puțea p-acolo mai ceva ca-ntr-un personal supraetajat vechi de 40 de ani!

Se făcuse vreo 8 seara. Am ajuns la cazare, la Vila Veche din Hațeg și-am băgat somn. După câteva minute au început afară artificiile, de ziceai că-i bombardea. Am aflat că nu “știu ce vedetuță” s-a măritat în Hunedoara.

După 10 minute, când ațipisem, pe lângă ușa noastră a urmat o turmă de străinezi. Englezoi ceva… Că de vorbeau ăia tare, să jur că-s sub pat și alta nu!
Până la urmă am adormit, rupt de oboseală. Pusesem ceasul să sune la 8 jumate dimineața.

Ce vorbești mă, a început nevastă-mea să tragă de mine pe la 7 jumate, ca să mă duc să mă… cântăresc! Nu cumva să m-apuce pe drum!

Va urma!

Comments

comments

12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Griș cu lapte

Întotdeauna mi-a plăcut acest desert numit "griș cu lapte". Știți voi, desertul ăla pe care ni-l făceau părinții și bunicii...

Interlink – magazinul tău!

Cred că marea majoritate a oamenilor din ziua de azi au observat cât de repede poate fi transformat  un experiment,...

Infectiile urinare afecteaza stilul de viata al femeilor

Infectiile urinare sunt o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe femei. Chiar daca acest tip...

Close