Mega Image, acest Walmart al românilor

Cu toții am auzit despre Walmart, lanțul de magazine în care intră orice american, de la cel cu nasul pe sus, până la cel cu chiloții murdari în fund. Și ne-am zis ce bine că nu există la noi așa ceva. Sanchi, cum să nu existe? Se numește Mega Image. Mai ales cel de cartier.

Vara vedem indivizi la bustul gol, puțind a transpirație și usturoi, cucoane în papuci și capod de casă, cu părul prins în bigudiuri, copii desculți, de parcă erau la plajă. Toamna se mai îmbracă oamenii, dar conform zicalei “lupul schimbă părul dar năravul ba“, comportamentul rămâne la loc.

Se ultă, se țipă de la unul din față la altul din spatele magazinului:
– Gigi, ai luat bere bă?
– Am luat pe dracu, ia tu, că am uitat. Da’ am luat mici bă!
– Dă care, dă oaie sau de porc?
– Dă vită scrie pă ei, da’ arată ca ăia de porc.
– Lasă că mai iau io. Iau și muștar?
– Nu că are Nastratin acasă.
– Păi și tu te uiți în gura lu’ ăla?
– Mai ia și ‘ai încoa că țin coada în loc și se ută urât pă mine ăștia dân spate!

Și Doamne ferește să te prindă vreo oră din asta gen 5-6 după amiaza sau când e zi de salariu, pe 10, 15 sau 30. Puhoi de lume, case puține, gălăgie, hărmălaie, mirosuri amestecate, lume pestriță. Bine că n-avem (încă) arme în catalogul de la Mega. Poate niște cuțite și scobitori.

Și să nu mai vorbesc de eternele promoții la tigăi, cu strâns de puncte, de lipit pe cartonașe, cu scandalul aferent că de ce nu mi-ați păstrat tigaia aia verde mai mare, că v-am rugat acu 2 săptămâni…

Venise o cucoană, foarte afectată, unsă cu toate alifiile, că luase în urmă cu 2 luni un troller și acum, după ce-a venit de la soră-sa din America, i se rupsese o rotiță. Ca după aia s-o aud vorbind afară la telefon că fusese tocmai prin Arizona (unde e raiul românilor din America), prin praf și pietroaie, că a trebuit să-și care singură bagajele.

Nu era bine pe vremea lui Ceaușescu, aveam 3 produse în toată Alimentara, dar parcă și abundența asta de produse nu ne face deloc bine. Și ca să termin articolul într-un ton mai vesel, hai să vedem câteva exemplare de oameni din Wallmart.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.