Mi-am luat fidget spinner!

După ce-am zis că asemenea porcărie n-am văzut de când sunt, să mă joc cu rulmenții, am pus mâna pe o chinezărie ieftină (de fapt e arăbească) și-am învârtit-o. Atât i-a trebuit jucărioarei ca să mă facă s-o doresc.
Am băgat mâna-n buzunar și-am scos cei 12 lei cât scria câ e jucăria.
– E 22 lei aia din mâna dumitale.

Era una mai dichisită, cu corpul metalic, care se învârtea de nu o auzeai, nu o vedeai. La 12 lei, cât am vruut să dauâ, am luat una de plastic, cu doar un singur rulment în interior. Pe laturi are doar greutăți.

Și pentru că am vrut s-o fac să meargă mai mult de un minut, am căutat tutoriale pe net. De curățare și upgrade la… rulmenți!
M-am apucat să bag pastă de dinți în rulment și l-am învârtit de mi-a venit rău. Apoi am dar cu substanță care curăță tot. Numai că rămăsese pastă de dinți pe rulment. A trebit să-i scot capacul de plastic să-l curăț mai bine. Și taman când mă gândeam ce bine o merge rulmentul fără plasticul ăla, au sărit bilele din el. Adică am demontat rulmenul în inelul exterior, cel interior și șapte bile de metal. Plus o apărătoare de plastic.

M-am dus la magazinul auto, însă avea închis. Trec mâine dimineață să cumpăr un rulment. Văd pe youtube fel de fel de rulmenți, cică cele mai ciumege sunt cele cu bilă ceramică și inelele metalice. Apoi cele medii sunt ceramice complet, iar cele mai uzuale (și care se învârt cel mai puțin) sunt cele metalice. Pe lângă asta, fidget spinner-ul meu nu este perfect echilibrat. Palele nu sunt drepte, ci parcă sunt ca la elicopter, lăsate puțin, din cauza greutății. Deci data viitoare când cumpăr unul, îi voi scoate capacele de pe rulmentul central, să văd că jucăria este perfect paralelă cu podeaua (tejgheua).

Între timp am mai coomandat una din China, cu 2 dolari. să vedem cât de reușită o fi și aia. Iar ca măsură antistress, nu știu ce să zic. Pe mine mă enervează că nu e perfectă și că nu se învâtre mult. Am văzut cazuri de 4-8 minute, sau chiar 22 de minute după ce-a fost învârtită cu aer comprimat.

 

fidget spinner

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.