Minutele nelimitate sunt limitate?

screen568x568Cei de la RDS au pornit de câteva zile abonamentele ieftine cu minute nelimitate, atât intern cât și internațional.
Am scris despre asta aici.
Lumea, după cum era de așteptat, s-a bulucit să-și facă abonament. Printre ei am fost și eu. Până la urmă nu mi-am făcut și vă explic mai jos de ce.

Eram pe fugă, ăsta a fost factorul principal. Și mă bucur că a fost coadă, încât am văzut că nu toate feedbackurile sunt pozitive.
Stând la coadă m-am uitat pe un fluturaș de-al lor. Fluturaș pe care îmi pare acum rău că l-am aruncat, deoarece era bun de pozat și arătat.
Acolo scria alb pe albastru, că la abonamentul optim de 5 euro ai doar 500 de minute incluse. Deci 500 de minute, nicidecum nelimitat.
Cel mai mare abonament era de 12 euro parcă. Pe la un abonament de 7 euro aveai 1500 de minute.

Acum, să fim serioși. Eu n-am nevoie de 500 de minute într-o lună. Au fost perioade în care vorbeam în prostie. Însă acum nu am nevoie. Cred că peste jumătate din populația țării se folosește de doar 400 de minute, nedepășind 500.
Problema e alta. Tu zici că ai minute nelimitate, pe când, de fapt, sunt 500. N-am apucat să aflu de ce anume, deoarece când a aflat că vreau să-mi portez numărul, m-a trimis în altă parte. Unde erau vreo 20 de inși la coadă. Și după cum mă grăbeam, am lăsat-o pe mâine.

Însă văd că părerile sunt împărțite. Ba că n-ai acoperirea asta cu care se laudă, ba că netul abia merge, ba că una, ba că alta. Mai multe pe ComputerBlog.
Până la urmă cum e? Vreau să aflu părerea unor oameni care au luat un abonament de 5 sau 7 sau 10 euro (optim complet parcă) și-a ieșit din București în weekend.
Are rețea peste tot, ca și Vodafonele? Netul merge ca și la Vodafone sau abia încarcă o pagină?
Ei garantează viteza maximă 21 mps. E wireless, n-ai să prinzi viteza aia nici la 4G, lăsați prostiile. Dacă am 3-4 mega pe secundă download/ upload, eu personal sunt mulțumit, mi-e de ajuns. Nu vreau să-mi cobor filme în format blueray pe telefon…
Deci, e careva care mă poate dumiri? Eu degeaba vorbesc cu cei de la RDS. Voi da de niște funcțșionari care-ți vor expolica că totul e pe roze. Nu îți va spune vreunul că “netul ăsta mai are și el lag“, sau “pe autostradă, la dracu-n praznic n-ai rețea“.

Aștept păreri. Mulțumesc!

Comments

comments

25 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.