Motocicliștii, acești neprihăniți ai șoselelor!

Băi, mi-a ajuns cu motocicliștii ăștia. Cum mor ei sărăcuții în accidente auto și cum de vină sunt diavolii de la volan. Nu există semestru în care să nu aud de câte un accident mortal în care a fost implicată o motocicletă. Și nu știu cum dracului, a început lumea (unii chiar șoferi cu zeci de ani de experiență) să le ia apărarea.

Că de vină a fost șoferul, drumul prost, un câine care-a sărit pe șosea, extratereștrii, pulsuri electromagnetice, avalanșe, orice. Toate au fost de vină pentru producerea accidentului, niciodată motociclistul.

Pentru că, nu-i așa, de morți numai de bine! Așadar, dacă ăla zace întins pe caldarâm după ce s-a ciocnit cu o mașină, nu-i vina lui. E vina șoferului care uite ce criminal e. Ultima fază de genul am văzut-o la Cetin pe blog.

Se ia una bucată mașină plus șofer neatent. Care se apucă să întoarcă mașina de pe un sens pe altul al șoselei. a întors mașina LEGAL, pe linie discontinuă. Se poate vedea asta clar pe filmare. Și se mai poate vedea că n-a întors mașina violent, n-a plecat cu scârț de pe loc și nici n-a scos fum de la roți.
âÎn schimb, motociclistul avea viteză. Și viteză mare, deoarece cu toate frânele pe care le-a pus, de și-a lăsat jumătate din grosimea pneurilor pe șosea, tot a izbit mașina violent. Apoi a căzut grămadă pe caldarâm.

Din comentariile de pe youtube reiese faptul că la volanul mașinii a fost o femeie în vârstă, iar șoseaua era un drum național, unde o calci cu peste 70 la oră. Nu intru în despicat firul în patru pe acest caz, deoarece nu cunosc detaliile accidentului, ci doar ce se vede în clipul video. Motociclistul a decedat pe loc iar vina e a șoferului, care nu s-a asigurat DIN FAȚĂ. Nu înțeleg cum naibii nu te poți asigura DIN FAȚĂ, atunci când întorci mașina. Poate se uita după vreun CD cu Ștefan Bănică în timp ce întorcea mașina și n-a văzut cum se năpustește un motociclist către ea. Altfel nu-mi explic accidentul. Cum de n-a văzut în față.

Am văzut multe accidente cu motociclete, în care vina clară era a unor scelerați care se credeau câte un pui de Valentino Rossi sau un Kleber Atalla wannabe. Părerea mea este că dacă vrei să mergi cu peste 200 la oră, că-ți place adrenalina (doar de aia ai luat motocicletă și nu un Matiz), du-te pe Autobahn. În România drumurile SUNT PROASTE, în caz că nu aveai idee. Pline de gropi (mi-am rupt tobele după 2 săptămâni de condus în București), iar la viteze mari, orice denivelare face să-ți sară ghidonul din mâini.

Am mers în București de 3 ori cu motocicleta. Și pot spune că nu-mi doresc să mai trec prin asta vreodată. Orice denivelare a drumului, la viteze de peste 60km/ oră o simți în stomac. Nu am condus eu, însă cei ce conduceau încălecabila o forjau pe cât se putea în traficul existent.

Am mai povestit de câteva ori cum șoseaua pe care locuiesc a devenit pistă de testare a motocicletelor. Nu o dată s-a întâmplat ca descreierați pe motocicletă să treacă noaptea la 2-3 cu peste 100 la oră, de la Morarilor către Piața Muncii. Drumul este relativ drept și îți permite, în unele locuri să accelerezi peste viteza legală. Îți permitea, de vreo câteva zile am văzut Bucureștiul decopertat pe multe artere principale.

Iar pe final, las filmulețul în care un motociclist a avut dreptate, dând peste un șofer nebun în trafic.

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
ALTI ANI, ALTE AMINTIRI – EPISODUL 3

Din 1963,  cuvantul România si derivatele sale se scriau iarasi cu “â”. Vreme de un deceniu,  consecinta a reformei ortografice...

Stresul, această boală modernă!

Traim intr-o lume (societate) agitata, generatoare de stres. O lume neimpacata, dezbinata si plina de nevoi, de cerinte si zbucium...

NOSTALGIC PE STADIOANE CARE NU MAI SUNT!

Pentru astazi mi-am propus sa scriu despre un subiecte ceva mai aparte, izvorat din intamplarile  traite si retraite in anii...

Close