NEMULTUMIRI SI NOI PROTESTE!

 

Aseara, in Bucuresti, mai multe mii de oameni au protestat, din nou, față de OUG 7 și au cerut demisia Guvernului Dancila. Aceștia au mers în marș din Piața Victoriei până în fața Ministerului Justiției, unde au scandat „Abrogați și apoi plecați!”, „Demisia” și „PSD, ciuma roșie!” Simultan, actorii Teatrului Național, printre care Victor Rebengiuc, Mihai Călin, Marius Manole si multi altii și-au arătat în fața Teatrului, susținerea unanima față de magistrații care luptă împotriva punerii justiției sub control politic. Proteste similare au avut loc aseara si la Sibiu, la Timisoara si la Cluj, la Constanta si-n alte orase din tara.

 

„Mi-am dorit să nu mor în comunism. N-am izbutit chestia asta. O să mor în… comunism!”, spunea în urmă cu un an Victor Rebengiuc. Actorul este din nou în stradă ridicând vocea împotriva celor care conduc astăzi România și fac scrum justiția. „Ei fac tot ceea ce știu să facă, de frica închisorii”, a spus Victor Rebengiuc. “Inaintea spectacolului <<Revizorul>> de la Teatrul Naţional, voi fi alături de colegii mei în faţa teatrului, vă vom aştepta acolo purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vom purta de acum înainte până când acel OUG va fi retras. Acea banderolă albă înseamnă pentru noi libertate de expresie, înseamnă că suntem alături de magistraţii care au avut curaj şi au ieşit în stradă, înseamnă că susţinem statul de drept”, a spus la randul sau si Marius Manole, într-un clip postat pe pagina sa de Facebook. Acesta i-a îndemnat pe toți actorii din țară să se solidarizeze cu protestul magistraților.

 

Din cate am aflat, “protestele vor continua până la abrogarea definitiva a ordonanței 7/2019 și desființarea Secției pentru magistrați! Parchete din toată țara și-au suspendat activitatea”, se arată în anunțul postat pe pagina de Facebook “Corupţia Ucide.”Suntem si vom fi solidari cu toate revendicările acestora și mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca și vom lupta împreună până la capăt pentru aceleași valori!”, mai scriu inițiatorii protestului. “Să le arătăm guvernanților că nu suntem un popor uşor de umilit şi de îngenuncheat….”

(sursa foto: Liviu Florin Albei/Inquam Photos)

Marc Ciubotaru

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.