NOI PROBLEME PE AUTOSTRADA!…

Se scufundă din nou zona cu probleme din Autostrada A1, între Cunţa şi Sălişte. .Asadar, din nou probleme mari! Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis restricţionarea circulaţiei pe autostrada A1 Sebeş-Sibiu, din cauza unor tasări într-o zonă cu probleme deja cunoscute din judeţul Sibiu, între Cunţa şi Sălişte. . Practic, în zona respectivă, între Cunţa (Alba) şi Sălişte (Sibiu), s-a lăsat asfaltul, cel mai probabil din cauza unor alunecări de teren la adâncime. Compania de drumuri a stabilit la 60 kilometri la oră, viteza maximă admisă pe ambele benzi de circulaţie. Problemele se înregistrează la kilometrul 276 al autostrăzii. În zonă erau oricum restricţii de viteză din cauza stării drumului, însă nu la 60 de kilometri la oră. ”Având în vedere apariţia unor tasări la corpul autostrăzii A1, Sibiu – Sebeş ( km 276), calea 1, banda 2, în zona Sălişte, s-a luat decizia restricţionării circulaţiei la 60 km/h pe ambele benzi de circulaţie. Zona respectivă este semnalizată corespunzător. Vă rugăm să circulaţi cu atenţie şi să respectaţi restricţiile impuse temporar”, au precizat reprezentanţii CNAIR.

CNAIR a trimis în zona cu pricina o echipă de la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică pentru a face o serie de teste şi a vedea cu ajutorul unui georadar, aparat care scanează corpul drumului în profunzime, cât de serioasă este problema.Din cate am aflat,ca soluţie temporară şi rapidă ,se vorbeste de frezarea stratului de asfalt în două straturi şi se va reface apoi îmbrăcămintea asfaltică, pentru a pune drumul în siguranţă. Cu toate acestea, pentru a rezolva definitiv problema este nevoie de realizarea unei expertize, însă până în prezent nicio firmă nu s-a înscris la licitaţiile organizate pe SEAP. Până la finalizarea lucrărilor, în zona respectivă rămâne in continuare restricţia amintita( 60 de kilometri pe oră). Cel mai probabil, lucrările de reparaţii se vor realiza în 2020.Daca!

Mai trebuie stiut si faptul ca segmentul de autostradă Sibiu-Sebeş face parte din autostrada Orăştie-Sibiu şi a fost deschis circulaţiei în anul 2014.Deja in 2015 au apăruse,daca va reamintiti, primele probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară atunci ,demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri, perioadă în care circulaţia a fost întreruptă şi deviată pe DN1.Cert este ca la noi,in Romania, autostrazile au fost,sunt si sigur o sa mai fie o mare si insemnata problema cam vesnic neterminata!Daca ar fi numai aceasta….

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.