Nu, nu avem firme de curierat!

În România este un mare deficit la capitolul “transport colete. Există destule firme de curierat, ba chiar și Prioripost de la Poșta Română. Însă, nu am auzit vreodată ca o firmă de curierat să fie privită cu ochi buni.

Ba întârzie la ridicarea/ predarea coletului, ba te cheamă până jos la scara blocului, că e cald și să nu iasă șoferul de sub aerul condiționat, ba e frig și să nu cumva să înghețe pipota-n el, ba una, ba alta. Și când primești coletul, să aprinzi o lumânare la biserică și să mulțumești lui Dumnezeu că ți-a ajuns conținutul coletului întreg. Deoarece, cu coletele se joacă fotbal, volei sau “Rațele și vânătorii“.

Desigur, există și excepții. De exemplu, făcusem o comandă de Black Friday acum câțiva ani, când am prins o tabletă cu 99 de lei. Afară era o lapovită de-ți era silă șă ieși pe balcon, darămite afară din casă. Și mi-a venit un curier cu coletul. Fleașcă.
– Ce-i domne cu tine?
– Nu mai avem mașini, sunt ocupate toate, foarte multe comenzi, și-am venit cu scuterul.
– Pe vremea asta?
– Da, eu și încă 4 colegi.

Nu știu cu ce-au greșit angajații ăia ai Fan Courierului de-au fost trimiși pe teren cu scuterele, pe lapovița aia, însă și acum îmi pare rău că nu am avut cu ce să-l servesc pe omul ăla, în afară de-o șpagă de 10 lei. Nu putea să stea la o cafea, la un ceai cald, mai avea 4 comenzi pe strada mea, de livrat până la ora 5.

Peste jumătate de an, același Fan Courier, dar alt curier, după vreo 3 telefoane, alergat din strânga în dreapta și tămbălău, a reușit să stea locului 10 minute până ajung în zonă să primesc un colet. Deoarece mi-au dat mesaj că-n următoarele 10 minute îmi va fi livrat coletul. Și nu eram la adresă. Și dacă nu-l primeam atunci, ori trebuia să mă duc la sediul lor central, în Ștefănești, ori veneau a doua zi, tot cu 10 minute înainte anunțat. Și nu lucrează după ora 18. Asta se întâmpla acum 3-4 ani. Acum văd că poți face cerere să-ți ridice coletul și la ora 19. La livrare, din câte știu, tot până la ora 17.

Alte firme de curierat ce mai există? Urgent, nu prea am auzit cuvinte de laudă, deși curierul care ridica de la noi coletele era foarte de treabă de fiecare dată. DPD am auzit că-s vai de ei, unii abia sunt în stare să se semneze. Alte firme sunt scumpe și nu-ți vine să trimiți la constanța un colet de 100 de lei la care să mai adaugi 100 transportul.

Da, cu o floare nu putem face primăvara, floarea fiind curieru ăla care ți-a adus coletul o dată, pe vreme nasoală, ba chiar ți l-a adus și la ușă, a avut și rest, a fost cuviincios etc.

Așadar, dacă vreți idei de afaceri, luați o duzină de scutere și dați-i bătaie. Vor aluneca frumos prin trafic și vor ajunge la ora stabilită la destinatar. Dezavantajul este că nu pot căra mai mult de 4-5 colete mici. Aceeași problemă ca și la firmele de curierat pe bicicletă, despre care nu am auzit încă nimic rău.

Alte idei? Exclus porumbeii călători, că-i zboară copiii cu praștia. Ah, stai, copiii de azi nu știu ce e aia praștie…

Aștept să se generalizeze livrarea coletelor cu dronele, apoi să ajungă și la noi. Deși și acolo e cu dus și întors treaba. Vom ajunge în următorii 50 de ani ca livrarea să se facă aproape exclusiv cu dronele, însă până atunci? Ce firmă de curierat să folosim?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ia-le repede, că dispar!

Am azi de arătat câteva resigilate care merită cumpărate, datorită prețului redus. Cum acum e crăpăte de căldură, e o...

Cum nunta ne poate crea probleme

Christian death metal. Asta ascult acum. că tot urlă popii că muzica rock e satanică. Uite așa am căzut la...

A fost Super Blog

S-a terminat cu bine și ediția de primăvară a Super Blog. N-am mai ieșit printre ultimii de data aceasta, ci...

Close