REALIZARI MARCATE,PROMISIUNI..UITATE!

Cam asa se poate spune acum, dupa cca. 10 luni de guvernare cand cei din fruntea PSD-ului au prezentat triumfator mai zilele trecute, masurili (cum spunea …impuscatul!) infaptuite din vastul lor program.

Dar, pe faza, presa (si nu numai) demonstreaza cu date concrete, cate dintre aceste realizari marete sunt reale, adevarate, dar si ce-a uitat partidul de la putere sa spuna totusi atunci cand, ca de fiecare data, se tot lauda! Concret in aceste 10 luni din 2017 PSD-ul a prezentat in bilantul sau, cca. 100 de realizari, nu putine dintre acestea fiind cam ce-a uitat partidul de la putere sa spuna totusi atunci cand, ca de fiecare data, se tot lauda si, nu putine fiind cam chinuite, coafate sau chiar neadevarate!

Ca asa este, sefii marelui partid au omis (voit sau nu) sa aminteasca si de efectele negative ale multor masuri luate! De asemenea, referindu-se la masurile bune, la realizari, ‘mnealor au omis sa precizeze ca unele dintre cele bune, sunt totusi mai putin bune, deci cam …ne bune (cititi-l legat!) pentru multi salariati! Nu-i lipsit de importanta sa mai spun ca, in urma cu doar 30 de zile, din Programul realizarilor (masurilor) ce insumau 45 la numar, doar 7 erau finalizate.

Acum, ca-n poveste, intr-o singura luna au sporit uimitor, ajungand la 100! Din acestea face parte si masura, privita ca o… realizare notabila “split TVA”, chiar daca mediul de afaceri a facut front comun impotriva ei, solicitand pe toate caile sa fie, macar partial, regandita, reanalizata.

Ce a uitat sa mai spuna mai marii puterii? Multe si deloc marunte! Intre acele, despre care nu s-a spus nici o vorbulita, se numara reintroducerea accizei la carburanti, deprecierea accentuata a leului, majorarea dobanzilor la creditele in lei si, nu in ultimul rand, scaderea vertiginoasa a investitiilor straine. Toate “uitate”, amanate sau tergiversate precum si mult prea trambitata lege a pensiilor care, promitea sus si tare, corectarea disfunctiilor si eliminarea inechitatilor.

Ca sa nu mai reamintim, nu prea stiu pentru a cata oara, de eliminarea birocratiei, de construirea a mai multor spitale, baze sportive, scoli, autostrazi etc.! Asadar, usor de spus, dar mai greu de facut!…

Marc Ciubotaru

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.