Nu, nu vreau noul iPhone 5c!

Am primit newsletter de la Cel.ro, prin care eram anunțat cu surle și trâmbițe că-mi pot lua noul iPhone 5c, la incredibilul preț de… o grămadă de bani, anume 2900 RON.

Mie personal nu mi-au plăcut niciodată produsele Apple. Prea albe, prea sci-fi, prea… scumpe! Dacă aș avea un Macbook pro, i-aș instala windows pe-o partiție, iar pe alta i-aș lăsa sistemul lui de operare. Habar n-am care cum este acum ultimul, eu în 2008 aveam la muncă Leopard. Mai departe nu știu și nu mă interesează.
– Trădare! ați urla majoritatea dintre voi.

Adevărul e că la produsele Apple, lumea e scindată în 3. Ori le iubești, ori le urăști, ori ești indiferent. Cred că ăia indiferenți sunt 2-3 milioane în toată lumea.

Și să vă spun de ce aș pune Windows 7 pe un Mackbook Pro. Pentru că acel laptop se va mișca de 2-3 ori mai repede decât orice laptop cu procesor Intel sau Amd, cu o configurație asemănătoare. Un Macbook c-o placă video integrată bate o placă video dedicată mai middle level pentru PC.

Și să ajungem la acest iPhone. Am avut un iPhone 3s. Mai butonasem altele înainte să-l dețin și nu mi-au plăcut. Și-am zis totuși să nu plec la drum cu ideea preconcepută că nu-mi place. L-am urât. Am stat vreo 3 ore să scot numerele de telefon din ele. Și n-am reușit. Cu reset am scăpat de vreo 600 de numere de telefon. Numa grei erau acolo, de la Udrea la Băsescu, la Mitică Dragomir la Botezatu. Delete!

Apoi altă chinuială a fost când am vrut să copiez ceva muzică în el. Ce e aia copy paste nene? Pentru copii mici și proști. Noi trebuie să băgăm melodiile numa prin iTunes, altfel ne cade rangul.
Cât despre funcționalitate, n-am de ce să mă plâng. Alea 2 săptămâni cât l-am avut, nu s-a blocat o dată măcar. apoi l-am dat la schimb cu un Samsung Galaxy S1. De aveam și eu android în casă.
Camera de pe iPhone era slabă. De 3.2 mpx parcă, față de 5 de la S1. Plus că se vedea mai nașpa. Mă rog.

Și ajungem la iPhone 5c ăsta. Dacă-l vreau la numai 29 de milioane.
iphone
Hai să vedem ce specificații are telefonul ăsta de costă o poală de bani.
Dimensiuni – 124.4 x 59.2 x 9 mm
Greutate – 132g
DISPLAY – 640 x 1136 pixels, 4.0 inci (~326 ppi pixel density)
CPU Dual-core 1.3 GHz Swift
GPU PowerVR SGX 543MP3
Camera – 8 MP, 3264×2448 pixels, autofocus, LED flash, simultaneous HD video and image recording, touch focus, geo-tagging, face detection, HDR panorama, HDR photo
1080p@30fps, video stabilization.

Configurații mai bune pot avea la un telefon Android de numai 1000 ron!

Anume Iocean X7.
Model Iocean x7
Operation System Android 4.2
Screen 5.0 inch HD Capacitive Screen
Resolution 1920*1080 Pixels
CPU MTK6589T quad core 1.5GHz
RAM 2G
ROM 32G
Webcam Dual Cameras, front camera: 3.0MP, back camera: 13.0MP with AF and LED
iocean

Adică, am ecran de 5 inci, nu de 4, am cameră de 13 mpx, nu de 8, am patru procesoare la 1.5 gHz, nu două la 1.3… Și scoate în antutu Benchmark vreo 12.200 de puncte. Al doilea punctaj după HTC One M7, care scoate vreo 12.700. Iar după iocean X7 este Galaxy s4, la 12.100 de puncte. Totul stock, abia pornit, cu bateria plină. N-am făcut eu testele, ci alții mai pricepuți cu tehnologia.

Așadar, decât să dau 30 milioane pe un iPhone, mai bine îmi iau 3 telefoane d-astea chinezești. Iocean X7, THL Monkey King și mai văd eu ce ZTE sau Zopo C3! Și am și android pe ele!

Și să vă spun părerea mea sinceră despre produsele Apple.
Avem un praz pus în strachină – orice alt telefon chinezesc
Avem praz pus pe tipsie de argint – produs Apple, în speță iPhone.

Acu m-ați înțeles? E numai ambalajul, deoarece interiorul este la fel, sau chiar mai slab.

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.