Alegerea corectă a bateriilor auto pentru camion – esențială pentru drumuri lungi și sigure

Bateriile se numără printre componentele vitale care asigură funcționarea optimă a oricărui vehicul. Având în vedere, însă, că încă nu s-a inventat un material care să reziste la infinit ciclurilor de încărcare-descărcare, durata de viață a acumulatorilor este limitată. Iar acest lucru dă destul de multe bătăi de cap șoferilor, în special celor care conduc camioane.

Imaginează-ți următorul scenariu: te-ai urcat la volan, pregătit de drum, pui cheia în contact și constați cu stupoare că motorul nu pornește pentru că bateria auto a ieșit din uz. Pentru a evita o astfel de situație neplăcută, ar fi recomandat să înlocuiești acumulatorii de camion din timp, mai alte dacă și-au depășit durata de viață sau dacă ai observat semne care indică disfuncționalitatea.

Cauți baterii ieftine ?

Înainte de a alege bateriile, ar fi bine să studiezi îndeaproape ofertele de pe piața de specialitate pentru a găsi cel mai bun raport calitate-preț. Având în vedere că piața de acumulatori auto este destul de extinsă, inclusiv în mediul online, cu doar câteva click-uri poți comanda bateriile potrivite pentru camionul tău.

Unii șoferi de camioane achiziționează baterii cât mai ieftine, optând pentru varianta second-hand, fără a pune calitatea pe primul loc. Această opțiune nu este tocmai bună deoarece o baterie uzată va avea o durată de funcționare semnificativ mai restrânsă comparativ cu un acumulator nou-nouț, cumpărat dintr-un magazin de specialitate.

Cum alegi corect bateria de camion

Care sunt, însă, aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când alegi bateria auto? Iată câțiva factori pe care să îi iei în calcul în cadrul procesului de selecție:

baterii auto

  1. Dimensiunile corecte

La prima vedere, acest aspect poate părea destul de banal, însă având în vedere marea varietate de baterii auto cu diferite dimensiuni existente pe piața de specialitate, ar trebui să acorzi o atenție sporită procesului de selecție. Așadar, atunci când vei comanda bateriile de camion va trebui să ții cont de dimensiunile compartimentului destinat montării.

  1. Configurația corespunzătoare

Optează pentru o configurație care să fie similară cu cea inițială, a bateriilor originale. În cazul în care optezi pentru una diferită, este posibil ca lungimea cablurilor să nu fie potrivită pentru a ajunge la borne. Astfel, s-ar putea să fie nevoie să forțezi puțin cablurile, iar vibrațiile din timpul manipulării ar putea să deterioreze bateria.

  1. Montajul

Se pare că una dintre principalele cauze care determină moartea unei baterii auto este montajul necorespunzător. Cel mai bine ar fi să apelezi la ajutorul unui specialist pentru a te asigura că montajul este efectuat „ca la carte”. De altfel, mulți conducători fac greșeala de a monta un acumulator vechi cu unul nou, situație care nu este deloc indicată întrucât una dintre baterii se va supraîncărca, iar cealaltă se va descărca complet.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Modelul face diferenţa!

În ziua de astăzi lucrurile evoluează foarte repede, tehnologia a ajuns la un nivel înalt şi acum ne permitem să...

Cadourile deosebite

Am ajuns la al nuș câtelea nivel din SuperBlog. Aici e vorba despre cadourile deosebite. Ce dar ai primit sau...

Filme vechi

Mi-am adus aminte de câteva filme vechi pe care le uitasem. Și-am luat seria de filme făcute după cărțile lui...

Close